miércoles, enero 09, 2008

MATARÓ 2007


Els empresaris, moderadament satisfets amb el lleu creixement de l'economia.

La Fagem valora les dades de l'Anuari Econòmic Comarcal de Caixa Catalunya que apunta el crement d'un 0,25% de l'economia al Maresme (capgros.com/ACN - 18/12/2007).

La Federació d´Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) ha rebut amb moderada satisfacció les dades que es desprenen de l´Anuari Econòmic Comarcal referent a l´any 2006 publicat per Caixa de Catalunya. Segons aquestes dades, el creixement de l´economia a la comarca l´any 2006 va ser d´un 0,25%, respecte l´any 2005. Aquesta xifra manté al Maresme com la sisena comarca de Catalunya i, juntament amb el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i el Vallès Oriental conformen el 65,7% del Producte Interior Brut (PIB) català. Segons els empresaris maresmencs, aquest creixement es basa en l´impuls i l´acceleració del sector serveis i en les xifres de la construcció.

Per a la Federació d´Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, la comarca ha d´aprofitar els recursos que té, potenciant la innovació mitjançant el suport a centres tecnològics com Cetemmsa i el contacte amb les universitats per continuar el procés d´estímul als emprenedors i mantenint-se com una comarca de pes a Catalunya.

En l´anàlisi que en fan de les dades, els empresaris maresmencs, posen en dubte que de cara un proper anuari les dades referents a la construcció siguin tan positives, ja que els agents del sector ja estan notant un cert alentiment en la marxa del sector des de principis de l´any 2007.

Al contrari passa amb la indústria. Aquest sector està experimentant un creixement positiu, resultat del creixement de la indústria de la metal·lúrgia, els productes metàl·lics i la química; que juntament amb altres produccions de sectors menys rellevants, va compensar la reducció del tèxtil i la confecció.

Pel que fa als serveis, aquest representen la major part del PIB comarcal, amb un 65,43%, una xifra lleugerament superior a la mitjana catalana (64,90%). D´entre tots els serveis, els més directament vinculats al turisme són els que més avancen.

No hay comentarios: