lunes, marzo 24, 2008

COMEDOR PARA LA ESCUELA CIRERA



El nou menjador escolar del CEIP Cirera triplicarà el nombre de places

L'espai s'ubicarà en un nou edifici annex que s'ha començat a construir aquesta setmana i que estarà enllestit al juliol

per Judith Vives - fotos R. Gallofré - 05/02/2008 10:36 (333 lectures)

Espai que ocuparà el nou menjador
El CEIP Cirera comptarà a partir del curs vinent amb un nou menjador escolar que triplicarà la capacitat de l’espai actual. El Servei d’Obres i Manteniment ha iniciat aquesta setmana les obres de construcció d’un edifici annex a l’escola, situada entre l’avinguda del Corregiment i el carrer del Torrent de la Pólvora. En aquest edifici, que ocuparà una superfície de 309,69 metres quadrats, a banda del menjador i la cuina, també s’hi habilitarà una sala polivalent per a ús de l’AMPA de l’escola així com uns magatzems i vestidors pel personal de manteniment. Les obres, que s’allargaran cinc mesos, estaran enllestides el proper mes de juliol. Simod Control SL és l’empresa encarregada d’executar les obres pressupostades en 399.390 euros.

La directora del centre, Montse Noè, destaca la importància que té per l’escola la construcció d’aquest nou menjador que ha estat llargament reivindicat. "L’actual menjador es va ubicar a la casa del conserge però l’escola ha anat creixent i ara ja no hi caben els nens", explica Noè, que recorda que aquest nou espai "fa molt de temps que es demana". El nou menjador, amb capacitat per a 158 infants, triplicarà la cinquantena de places actuals.

El nou edifici es construirà a la primera plataforma del pati, a la zona d’accés al centre des de l’avinguda del Corregiment. Per això s’aprofitarà l’espai ocupat fins ara pel sorral de P3, que es desplaçarà a la part inferior del pati. Tot i que inicialment es van valorar altres alternatives com ara construir el menjador dins l’edifici actual, finalment es va optar per una nova construcció.

L’edifici, el projecte del qual es va aprovar en junta de Govern l’octubre del 2007, disposarà d’un porxo cobert que s’encararà a l’entrada de l’escola. Des d’aquest porxo es podrà accedir de forma independent al vestíbul i a la sala de l’AMPA. Aquesta sala també es farà servir, segons explica la directora, com a menjador dels mestres. Des del vestíbul també es podrà accedir als menjadors d’infantil i de primària. La cuina, per la seva banda, també tindrà un accés independent connectat amb la zona d’aparcament.

No hay comentarios: