domingo, noviembre 09, 2008

i exposats a la mostra del Museu de Mataró. A més, l’endemà diumenge la plaça de l’Ajuntament acollirà el taller “El joc del follet boletaire”



La 13ª edició de la Fira Mercat obre una setmana dedicada al bolet a Mataró

La fira, que se celebra a plaça de l'Ajuntament, es completa amb activitats com tallers, una exposició i una sortida a buscar bolets

per V. B. - fotos Joan G. Jané - 07/11/2008 17:06 (114 lectures)

La darrera edició de la Fira dedicada a la gastronomia de tardor
Cap de setmana de fires a Mataró. Mentre la plaça de Santa Anna acull FirOcasió, la de l’Ajuntament serà la seu de la 13ª edició de Fira Mercat de Tardor, organitzada per l’Institut Municipal de Promoció Econòmica. Hi participaran estands d’exposició i venda de bolet fresc, en conserva i assecats, però també s’hi podran trobar productes relacionats amb el bosc i la tardor relacionats, com ara llibres especialitzats en bolets, castanyes, codonyat, pa de fita, carbasses o fins i tot embotits artesans fets amb bolet. La fira romandrà obert a la plaça de l’Ajuntament el dissabte dia 8 i l’endemà diumenge de les 10 del matí a les 9 de la nit.

La celebració de la Fira Mercat de Tardor motiva també que es desenvolupin un seguit d’activitats relacionades amb el bolet. La més destacada és la ja tradicional Exposició de Bolets del Maresme, que té lloc al Museu de Mataró i arriba a la 24a edició. La mostra té com a objectiu donar a conèixer el món dels fongs, amb la voluntat de conscienciar la gent a col·laborar en al conservació del patrimoni natural, ara que anar a buscar bolets als boscos s’ha convertit en una activitat molt estesa i massiva. Arran de la mostra, a més, s’organitzen diversos actes paral·lels. El dissabte dia 8 al matí s’ha programat una sortida a buscar bolets, des de davant de l’Escola Universitària del Maresme. Els bolets que es recullin seran classificats i exposats a la mostra del Museu de Mataró. A més, l’endemà diumenge la plaça de l’Ajuntament acollirà el taller “El joc del follet boletaire”, que permet, tot jugant, aprendre a identificar els diferents bolets. La proposta s’inscriu dins les activitats del programa “Viu el Parc” del Montnegre i el Corredor. El mateix dia, a la Sala 2 del Museu, s’hi celebra l’inici d’un curs de bolets per a adults iniciats en la biologia del fong, que constarà de quatre sessions teòriques i una de pràctica.

D’altra banda, diumenge es farà una degustació d’arròs amb bolets, també a la plaça de l’Ajuntament, organitada per l’IMPEM amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme i l’Escola de Restauració i Cambreria. Des del passat 1 de novembre se celebren a Mataró les XIII Jornades Gastronòmiques del Bolet, amb un total de 9 restaurants participants.