martes, diciembre 04, 2007

AJUNTAMENT DE MATARO 2007

Páez rep el suport de l'IMPEM i el Patronat de Cultura pel seu primer film

L'Ajuntament anuncia la voluntat d'impulsar el sector audiovisual i de convertir la ciutat en un plató de rodatges

per capgros.com/ACN - fotos R. Gallofré/ - 03/12/2007 18:30 (103 lectures)

Romero, Páez i Penedès
'Última Sesión' és el títol del primer llargmetratge del director de cinema mataroní Francesc Paez. La pel·lícula, produïda per Activa Films, està ambientada a Mataró i narra les últimes hores d'una sala de cinema que és a punt de tancar definitivament. La història recorda els fets que els darrers anys han deixat la capital del Maresme sense sales de cinema al centre, quan l'abril del 2006 van tancar els Cinemes Òscar –al 2001 ja havien tancat l'Iluro i el Núria–. Tot i això, la intenció del director no és fer cap denúncia, sinó descriure l'emotivitat d'un fet com aquest. El film ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Mataró. El regidor de Cultura, Sergi Penedès, i la presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero, han signat aquest dilluns dia 3 al migdia un conveni de col·laboració amb el director del film que té l'objectiu d'aprofitar les oportunitats de promoció turística i cultural que pot generar el rodatge i difusió de la pel·lícula. Durant la signatura, els responsables municipals han manifestat la seva voluntat d'impulsar el sector audiovisual i de convertir la ciutat en un plató de rodatges.

El 17 d'abril de l'any 2006 es va projectar l'última sessió de cinema al centre de Mataró. En aquella ocasió la decisió va agafar per sorpresa tothom, ja que la direcció dels Cinemes Òscar no va anunciar fins l'endemà que no tornarien a obrir. Aquest tancament deixava sense oferta cinematogràfica el centre de la ciutat i, també, sense una oferta alternativa al cinema més comercial. Una història semblant a aquesta realitat és la que es narra a 'Última Sesión'. La pel·lícula, protagonitzada per Paco Morán, es podria estrenar la pròxima primavera al Foment Mataroní després de passar pel Festival de Cinema de Màlaga del mes d'abril. Tot i les similituds amb la realitat mataronina, el director del film nega que es tracti d'una denúncia o d'una pel·lícula "guerrera" en aquest sentit, sinó que vol explicar l'emotivitat que comporta el tancament d'un cinema i les històries dels personatges que es relacionen al voltant d'unes sales que són a punt de tancar.

El rodatge, que ja ha finalitzat, s'ha fet íntegrament a Mataró, tant pel que fa a exteriors com interiors. Paez ha destacat la diversitat de la ciutat, un element que ha facilitat el rodatge perquè ha permès a l'equip trobar localitzacions molt diferents en una mateixa ciutat. El cost de la pel·lícula és d'uns 35.000 euros sense tenir en compte les cessions de material i les ajudes rebudes.

No hay comentarios: