jueves, diciembre 06, 2007

MATARO REALIDAD VIRTUAL


TecnoCampusMataró i la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i el patrocini de la Fundación Vodafone España, presenten el projecte guanyador de la primera edició dels premis “TEC-IN dependent” als millors projectes tecnològics aplicats al camp de les dependències.

TecnoCampusMataró i la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i el patrocini de la Fundación Vodafone España, van presentat el projecte guanyador de la primera edició dels premis “TEC-IN dependent” als millors projectes tecnològics aplicats al camp de les dependències.

Enguany, el lliurament del premi TEC-IN dependent va tenir lloc dijous dia 8 de novembre, a les 13 h, a la sala d’actes de la Fundació Hospital i va comptar amb la presència de la Sra. Carme Esteban Sánchez, consellera delegada de Benestar Social, Gent Gran, Salut i Consum, i presidenta de la Fundació Hospital, la Sra. Alícia Romero, presidenta del TecnoCampusMataró, el Sr, Rosendo Amor, representant de la Fundació Vodafone i el Sr. Léonard Janer, membre del jurat encarregat d’explicar els projectes presentats.

Mitjançant aquesta iniciativa es vol promoure la realització de projectes de nous serveis i aplicacions TIC que millorin la qualitat de vida de les persones que per raons de manca o pèrdua de capacitat física, psíquica o intel·lectual, requereixin atenció o ajuda per tal de realitzar les activitats de la vida diària.

Amb els premis TEC-IN dependent també es pretén donar a conèixer a les persones amb discapacitat les possibilitats de tot allò que les noves tecnologies poden oferir a l’hora de millorar la seva qualitat de vida, afavorint la seva integració social i augmentant el seu grau d’autonomia.

Els projectes més destacats giren al voltant de temes com les peces de roba intel·ligents, un programa de telerehabilitació cognitiva, la formació e-learning basada en la imatge i l’adaptació d’entorns mitjançant la domòtica, entre d’altres. Aquests i d’altres projectes es podran consultar a la web de TecnoCampusMataró:


(www.tecnocampus.com/tecindependent).

L’acte de presentació del premi TEC-IN dependent va formar part d’un dels més de 60 actes que es fan arreu del món amb motiu de la jornada del Dia Mundial per la Usabilitat. Aquesta jornada està enfocada a assegurar que els serveis i els productes importants per a la vida de les persones siguin de més fàcil accés i més simples d’utilitzar. L’eix principal del dia Mundial per la Usabilitat del 2007 és l’assistència sanitària, tema que pot afectar al conjunt de la població.

En aquesta primera edició dels premis TEC-IN DEPENDENT s’han presentat set projectes que aborden, des de diferents vessants, la millora de la qualitat de vida de les persones amb dependència mitjançant la tecnologia.

PROJECTES PARTICIPANTS 2007

Fundació Privada CETEMMSA
Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttmann
Fundació Privada Mas Albornà
Sedna Engineering S.L
B&J Adaptaciones, S.L
Ramon Pla Casablancas
Fundició Dúctil Benito

La Comissió Qualificadora formada estava formada per: Sra. Àngels Cantos, Directora de Fundació Hospital , Sr. Léonard Janer, Responsable R+D+i de TecnoCampusMataró, Sr. Joan Gil, Director de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, Sr. Josep Mañach, Director de la Fundació TicSalut, Sr. Pere Badia, Director de l’agència administrativa de l’ONCE a Mataró. , Sr. Miquel Guardiola, President del GIMM.

Cal recordar que les bases contemplaven realitzar el testeig i proves pilot del projecte en l’entorn facilitat a la ciutat de Mataró, en cas d’esdevenir el projecte seleccionat.


A partir dels criteris de participació i classificació previament establerts, la comissió va resoldre atorgar el primer premi TEC-IN DEPENDENT al projecte “Programa clínic de telerehabilitació cognitiva” presentat per la Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttmann.

PROJECTE GUANYADOR 2007

Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttmann:
Títol del projecte: Programa clínic de telerehabilitació cognitiva
Temàtica del projecte: Desenvolupament d’un programa clínic de telerehabilitació cognitiva en el traumatisme craneoencefalic, que mitjançant la Plataforma de Realidad Virtual para la Rehabilitación Neuropsicológica en Cataluña (PREVINEC), permeti una rehabilitació més intensiva, més personalitzada, monitoritzada i més ecològica.
Aquesta plataforma de telerehabilitació és una eina que permet intensificar la rehabilitació, potenciant la relació terapeuta pacient, la individualització dels tractaments, la monotorització dels resultats i la realització de les tasques des del domicili del pacient, reduint els costos de desplaçament i la distorsió sobre les activitats de la vida diària de la resta de la família, l’execució de les tasques en entorns més ecològics i la socialització de les persones amb discapacitat.

No hay comentarios: