domingo, marzo 02, 2008

BUENA NOTICIA PARA MATARÓ


Els forns crematoris de les Valls estaran llestos a finals d'any

L'alcalde ha visitat aquest matí les obres de rehabilitació del cementiri dels Caputxins

per S.F. - fotos R. Gallofré - 29/02/2008 12:56 (253 lectures)


Els forns crematoris del cementiri de les Valls estaran acabats a finals d’any. Així ho ha confirmat aquest divendres, dia 29, l’alcalde, Joan Antoni Baron, que ha explicat que les obres de contrucció del nou edifici de serveis i forns crematoris “van començar el passat 15 de febrer i va al ritme previst per tenir-ho a finals d’any”. El projecte, amb un pressupost de 2.032.952 euros, tenia un termini aproximat de 9 mesos. El nou edifici tindrà una superfície total de 483’24 metres quadrats i estarà situat entre la carretera de Cirera i el camí del Parc Forestal. L’edifici comptarà amb un porxo, un vestíbul, magatzem, despatxos d’atenció a la ciutadania, gerència, una sala de vetlla, una sala de transferència, una altre de preparació i dos forns crematoris.

L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha vistat aquest matí les obres de millores realitzades al Cementiri dels Caputxins. Baron ha explicat que de moment “s’ha completat la primera de les cinc fases” i ha xifrat aquesta actuació amb un cost “sobre els 500.000 euros”. En total, el pressupost per executar el pla de rehabilitació del cementiri situat al Passeig dels Molins és d’1.740.237 euros. Aquesta primera fase ha servit per rehabilitar quatre illes de nínxols: l’illa L, el cul de sac de l’illa I i les parts posteriors de les illes G i H. Baron ha destacat la “importància històrica que té aquest cementiri i que fins ara no s’havia pogut rehabilitar”. Baron ha explicat que aquesta primera actuació “traslladava nínxols per reformar-los i després tornar-los al seu lloc original”. En total, se n’han detectat uns 150 que s’han pogut alliberar per falta de familiars en vida o per estar buits. Baron ha destacat que amb les actuacions que s'estan portant a terme Mataró tindrà problemes de saturació als cementiris.

Els operaris han reconstruït una cinquantena de nínxols per adequar-los a les mides necessàries, han canviat làpides i vidrieres antigues, repicat façanes i col·locat una nova façana de pedra artificial. Tanmateix, també han impermeabilitzat les cobertes de les illes i han instal·lat noves baixants i una connexió amb la nova xarxa de desguassos que s’ha creat. La segona fase de les obres de millora està previst que Cementiris Metropolitans la presenti i executi durant el 2008.

No hay comentarios: