jueves, julio 03, 2008

Una estilista mataronina, premiada amb ‘l’Oscar de la perruqueria’


Una estilista mataronina, premiada amb ‘l’Oscar de la perruqueria’

Felicitas Ordás, que gestiona el Salón Felicitas a la capital del Maresme, rep el premi Empresari de l’Any del Global Salon Business Awards

per V. B. / ACN - fotos R. Gallofré - 03/07/2008 17:30 (209 lectures)

Ordás, amb el guardó, durant la recepció a l'Ajuntament
L’estilista mataronina Felicitas Ordás ha estat guardonada amb el premi a l’Empresari de l’Any dels Global Salon Business Awards (GSBA), considerats els “Oscar” de la perruqueria. Ordás, que regenta el Salón Felicitas la Ronda O’Donell de la capital del Maresme, va recollir a Hollywood el prestigiós guardó, que cada any organitza la fundació Best. Els GSBA distingeixen els millors salons de perruqueria i bellesa del mon, així com als seus propietaris pel seu rendiment en el camp empresarial, comercial i de gestió. Enguany s’hi han presentat 3.000 establiments de 23 paisos del món. Des de l’any 2005, Ordás és l’ambaixadora espanyola de l’empresa Eugène Perma, un grup empresarial francès especialitzat en productes per a la cura del cabell. Isabelle Hontang, directora internacional de la firma, va acompanyar Ordás en l’entrega dels guardons, que es va celebrar el 9 de juny passat al Hollywood & Highland Complex, el mateix recinte que acull la cerimònia dels Oscars.

L’alcalde, Joan Antoni Baron, va rebre Ordás ahir dimecres a l’Ajuntament per felicitar-la pel seu premi. Acompanyada del guardó, l’estilista mataronina es va declarar “molt feliç i contenta” pel premi, que ret honor als seus 23 anys de trajectòria en el món de la bellesa. “Als perruquers se’ns reconeix pel nostre art, però està molt bé que, com en aquest cas, se’ns premiï per qüestions empresarials. Els salons de bellesa són molt importants en l’àmbit econòmic”, va apuntar.. Baron, per part seva, es va mostrar satisfet que una “ciutat de serveis” com Mataró sigui capaç d’introduir “elements d’innovació” en sectors tan tradicionals com la perruqueria.

Felicitas Ordás va començar de ben jove en el món de la perruqueria i als disset anys ja va obrir el seu primer saló a la capital del Maresme. La seva trajectòria professional l'ha anat fent des de Mataró, on fa un parell d'anys va obrir l'actual saló de bellesa, amb 170 metres quadrats i les últimes tecnologies del sector. Un 'spa' per a la pedicura o unes butaques amb totes es comoditats per restar el cap són algunes de les joies d'aquest espai. El GBSA és la culminació a una carrera plena d'èxits, durant la qual també ha aconseguit el tercer lloc en els Premis de l'Associació Internacional de la Premsa Professional de Perruqueria, entre d'altres.

Amb sis tisores a la vegada
Actualment, Ordás treballa en passarel·les i per a diversos grups de la moda catalana. Cada any fa col·leccions de tall i color, participant en grans esdeveniments internacionals. Una de les seves especialitats és una innovadora i depurada tècnica de tall en la qual utilitza al mateix temps i amb les dues mans, dues, quatre o sis tisores. Segons l'estilista aquesta tècnica, que va aprendre a Taiwan, permet un tall 'perfecte' perquè s'equilibra el costat dret amb el costat esquerre d'una manera més ràpida i precisa. Ordás utilitza aquest tall a dues mans i amb més d'una tisora per fer degradats i escalats, però també en els seus espectacles. 'És una tècnica molt espectacular', ha conclòs.