sábado, mayo 30, 2009

ESPOSICION DE UNA AMIGA



Art


La llum i el color de Marisa Blasco torna a prendre l’Espai Capgròs

La pintora mataronina torna a la sala de Capgròs amb bodegons i paisatges, després de la mostra que hi va protagonitzar l'any 2003

per V. B. - fotos R. Gallofré - 29/05/2009 8:16 (71 lectures)

Marisa Blasco a l'Espai Capgròs
Un mes de juny ple de llum i de color, reflectits a través de l’obra de la mataronina Marisa Blasco. Així es presenta la nova exposició de l’Espai Capgròs, que s’inaugura el divendres 29 de maig. Blasco ja coneix la sala, l’any 2003 hi va oferir la seva primera exposició individual. Ara torna amb la mostra “Blau íntim”, que reincideix en els seus temes favorits: bodegons i paisatges en què la llum i el color hi juguen un gran protagonisme. “Crec que amb el pas dels anys he guanyat seguretat i força, i també color”, explica l’artista. L’ús de l’espàtula en els darrers temps l’ha ajudat a donar “més valentia i força” a la seva pintura. A l’hora de definir el seu treball, Blasco explica que el seu objectiu és “trascendir més enllà d’allò que es reflecteix”. No es limita a representar un seguit d’objectes o un paisatge concret, sinó que vol anar més lluny. Com explica el seu marit, el també pintor Carlos Soriano, la pintura de Blasco “vol fer poesia dins les coses que pinta, el seu sentit estètic i poètic és molt més important que no la representació de figures i objectes concrets”.

L’artista se sent molt deutora, i no té cap problema en reconèixer-ho, dels mestres que ha tingut: el propi Soriano al principi, i després Guerau Calàbria, Albert Alís i Marta Duran, amb qui encara segueix. Alís i el seu espectacular domini de la llum, i l’enorme paleta de colors de Duran, així com la seva empenta, han ajudat molt Blasco a arribar on es troba ara. “Amb el que he après d’ells dos, crec que ja no em fa falta res més”, apunta. “M’encanta anar a classe, m’ajuda a tenir disciplina i és una activitat que recomana a tothom”, destaca.

Divendres, dia 29. A 2/4 de 8 de la tarda a l'Espai Capgròs (C/ Sant Benet, 14-16)
Muy bien por esta exposición Marisa espero que esta obra la puedan ver muchas personas un saludo Encarna