domingo, junio 28, 2009

BOLUNTARIADO

Voluntariat TDT fa un total de 2014 actuacions a Mataró i Segòvia

El programa pilot ajuda a persones grans a donar el salt a la televisió digital abans de l’apagada prevista pel 30 de juny

per S. F. - 26/06/2009 13:27 (90 lectures)
El projecte ‘voluntariat TDT’ ha realitzat un total de 2014 actuacions a Mataró i Segòvia. En total, 161 voluntaris han participat d’aquest projecte, que pretenia acostar la televisió digital a la gent gran d’aquestes dues ciutats per evitar que es quedessin en fora de joc de cara a la propera apagada analògica, prevista pel 30 de juny. Ambdues ciutats, que es troben en la primera fase de l’apagada, han destacat l’èxit del projecte. Ferran Amago, degà del Col·legi Oficial d’Enginyters Tècnics de Telecomunicacions a Catalunya ha presentat l’estudi, en el qual s’ha explicat que el 70% de les persones amb més de 75 anys ja estan adaptades a la TDT a la ciutat de Mataró. L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha afegit que treballaran per ajudar al 30% restant amb diferents mecanismes que tenen previst.

Baron ha destacat el fet que Mataró a nivell de cobertura no ha de tenir problemes, tot i que no serà fins que “s’apagui” que comencin “a sortir algunes sorpreses”.L’alcalde ha apuntat a la zona de Vista Alegre oest on tradicionalment hi ha hagut problemes amb les antenes: “posarem algun repetidor per potenciar-ho”. A més, ha remarcat el fet que suposa una feina com la del Voluntariat TDT, que evita “la fractura digital” i ajuda a les persones grans a “no quedar-se al marge”. “L’accés a la informació ha de ser universal”, ha afegit.

A l’acte ha assistit el director de l'Oficina Nacional de Transició, José Antonio Quintela, que ha qualificat el projecte de “molt interessant” i ha destacat la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i Segòvia. Segons Quintela, ha estat una actuació “eficaç” que potencia el “principi de solidaritat amb les nostres persones grans”. A més, el director de l’ONT ha assegurat que el projecte “no acaba aquí”, sinó que això és una “llavor per donar suport a qui té problemes”. Ha admès que està tot el dia mirant el rellotge esperant que passin els cinc dies per l’apagada analògica i “comprovar el salt de modernitat”.

Durant l’acte s’han entregat diversos reconeixements als voluntaris i universitats que han participat en el projecte. Un dels destacats ha estat el president del Consell Audiovisual de Catalunya, que també va fer una actuació en conèixer el projecte i que ha destacat la importància de fer projectes d’aquest tipus.