jueves, julio 09, 2009

Un testimoni de la història i la vida popular des de mitjans del segle XVII fins al segle XIX. El Museu de Mataró


La tradició de la rajola catalana pren Mataró amb una exposició

El Museu de la ciutat inaugura aquest dijous la mostra itinerant “El món des d’una rajola”

per G. Aragón - 08/07/2009 17:46 (66 lectures)
Un testimoni de la història i la vida popular des de mitjans del segle XVII fins al segle XIX. El Museu de Mataró acollirà a partir de demà, dia 9 de juliol, l’exposició “El món des d’una rajola”, comissariada per la professora d’antropologia Josefina Roma i produïda per la Diputació de Barcelona amb el suport de la Caja de Ahorros del Mediterráneo. L’exposició pretén ser una porta oberta per redescobrir el món de la rajola catalana d’arts i oficis, que s’ha convertit al llarg del temps en una manifestació artística de transmissió de la informació social.

En el marc de la mostra, destaca el fet que els artistes prenien com a font d’inspiració les auques, els gravats i les estampes, la rajoleria d’altres països o el món que els envoltava. Així doncs, l’exposició presenta una àmplia iconografia on les rajoles plasmen moments concrets de la vida quotidiana, imatges vinculades a la cultura popular, motius vegetals, animals domèstics, salvatges o mitològics, produccions realitzades per l’home o, fins i tot, elements vinculats amb la representació simbòlica de l’univers.

“El món des d’una rajola” ha estat possible gràcies a la col·laboració del Consorci del Patrimoni de Sitges, del Museu Municipal Vicenç Ros i de Can Tinturé – Col·lecció de rajola de mostra Salvador Miquel. La configuració de la mostra s’ha dut a terme a partir de l’extens material dels museus que integren la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. L’exposició estarà oberta al públic fins el proper 16 de setembre.

Dijous, dia 9. A 2/4 de 8 del vespre al Museu de Mataró