sábado, diciembre 13, 2008

Modifiquen l’Ordenança de Circulació perquè contempli l’ús de la bicicleta



Modifiquen l’Ordenança de Circulació perquè contempli l’ús de la bicicleta

El text va superar la seva aprovació inicial al ple del dia 4 amb les abstencions de CIU i el PP i el vot negatiu de la CUP

per J. V. - fotos R. Gallofré - 11/12/2008 12:53 (139 lectures)

Un ciclista a la Via Europa
El govern municipal ha modificat el text de l’Ordenança municipal de Circulació per adaptar-les als canvis normatius, socials i mediambientals que s’han produït des de què va entrar en vigor, l’any 1997. Les principals novetats fan referència a la circulació de bicicletes, que passen a ser considerades un mode de transport més. En aquest sentit, el text modificat incorpora articles que fan referència a promoure i fer compatiible l’ús de la bicicleta amb altres mitjans de transport.

La modificació del’ordenança es va aprovar inicialment en el ple de dijous passat, dia 4, amb els vots a favor del tripartit, les abstencions de CiU i el PPC i el vot contrari de la CUP. La formació independentista considera que el tractament que es dona de la bicicleta “posa traves” al seu ús, segons va explicar el regidor Xavier Safont-Tria, que es va fer ressò també de les inquietuds dels usuaris d’aquest mitjà, que van ser presents al ple. Albert Garcia, de la Coordinadora d’Usuaris de la Bicicleta, va intervenir per celebrar que l’ús de la bicicleta es reguli, però va advertir del risc de regular el seu ús "pensant en l’ús d’altres mitjans". "La bicicleta no és el problema, sinó part de la solució", va dir.

Un dels aspectes que genera més "reserves" en els grups de l’oposició va ser l’actualització del règim sancionador, tal i com va apuntar el regidor popular José Manuel López, que no obstant va trobar "oportú" que es revisi l’ordenança. El portaveu de CiU, Quim Fernàndez, va explicar que la seva formació s’abstindria en l’aprovació inicial amb la voluntat de continuar treballant en la modificació del text.