sábado, diciembre 13, 2008

Tristany o Francesc Xavier Oller, entre d’altres. El nou llibre es presentarà aquest divendres, dia 10, a dos quarts de 7 de la tarda a l’Escola Unive

Un llibre ret homenatge a Santi Ortego un any després de la seva mort

L’obra recull diversos textos que repassen les diferents facetes del que va ser professor i director de l’EUPM

per V. B. - 10/10/2008 13:17 (412 lectures)
El PSC de Mataró ha impulsat l’edició del llibre Santi Ortego, Científic i Humanista, un homenatge pòstum al que va ser professor i director de l’EUPM, mort ara fa un any. L’obra recopila textos escrits per l’alcalde Joan Antoni Baron, Alcalde de Mataró, el primer secretari del PSC Ramon Bassas, Coral Majem, vídua, Máxima Carazo, mare d'Ortego, Mercè Ortego, germana, Joan Vila, Alfons Palacios i Joan Colomer, professors, el diputat Manuel Mas, i el periodista Pep Andreu, que condueix la tertúlia mensual "Pantalla Oberta", a Televisió de Mataró, on hi participava Ortego.

Ramon Bassas ha explicat que el llibre “destaca les diferents facetes de la vida d’Ortego”, des de la seva activitat acadèmica fins a la lluita que va mantenir contra el càncer, passant per la seva “vinculació molt discreta” amb la política. L’objectiu, segons Bassas, és “incorporar Ortego a la memòria col·lectiva dels socialistes”. Santi Ortego, Científic i Humanista complementa el seguit de llibres editats pel PSC a principi de curs en els darrers cinc anys, dedicats a personalitats com Francesc Tristany o Francesc Xavier Oller, entre d’altres. El nou llibre es presentarà aquest divendres, dia 10, a dos quarts de 7 de la tarda a l’Escola Universitària Politècnica de Mataró.

Doctorat en Ciències Químiques, Santi Ortego va professor de l'EUPM des de la seva fundació l'any 1982 i director en el període 1985-1991, a més de ser catedràtic dins del departament d'informàtica en el mateix centre. Des del 1989 impartia matèries dins l’àmbit de les Bases de Dades i Sistemes de la Informació. A més, va estar estretament vinculat al PSC de Mataró, on va ser coordinador de la sectorial d'Educació. En aquest mateix àmbit, Ortego va formar part en diverses ocasions del Consell de l'Institut Municipal d'Educació en representació del PSC, i era col·laborador habitual del debat Pantalla Oberta de TVM.