sábado, febrero 21, 2009

artistes mataronins Raül Roncero, JM Calleja i Francesc Paez. La primera de les propostes seleccionades,

Can Xalant beca tres projectes amb la ciutat de Mataró com a protagonista

Raül Roncero, J.M. Calleja i Francesc Paez realitzaran treballs en l’àmbit de les arts visuals basats en la capital del Maresme sobre Mataró

per G. Aragon - 20/02/2009 16:21 (86 lectures)
El Consell de direcció de Can Xalant va decidir divendres, dia 13, concedir la beca d’ajut convocada el desembre passat a la producció d’un projecte sobre la ciutat als artistes mataronins Raül Roncero, JM Calleja i Francesc Paez. La primera de les propostes seleccionades, que porta per títol Welcome to Mataró i anirà a càrrec del jove artista Raül Roncero, proposa una reflexió sobre l’estat del turisme en la societat contemporània, especialment pel que fa al món dels souvenirs com a objecte turístic i com a element de representació d’un lloc determinat. Welcome to Mataró pretendrà, així, analitzar el procés hipotètic de transformació de la ciutat de Mataró. La idea és dotar la ciutat d’una col·lecció de souvenirs, com ara figures, clauers, tasses o banderes, que comprendran dues tipologies: el souvenir clàssic, i el souvenir on es mostrin problemàtiques de la història recent de Mataró.

Pel que fa al segon projecte, titulat Ombres d’ahir i amb el segell dels també mataronins Francesc Paez i J.M. Calleja, es tracta de la producció d’un curtmetratge experimental en què intervindrà l’actor mataroní Víctor Israel, encarregat d’encarnar a un individu que viu aïllat en la misèria i deixadesa més absoluta tot envoltat dels referents simbòlics i culturals propis de Mataró, com els gegants o les banderoles. La intenció és rodar a la casa abandonada del carrer Mossèn Andreu, plena d’elements i símbols propis de la ciutat.