domingo, febrero 01, 2009

Tot i això, el conseller va assegurar que la Generalitat finançava amb “espècies” el projecte del TecnoCampus,


La Generalitat no ajudarà a finançar el TecnoCampus de manera directa

El suport es limita a tramitar ajudes perquè el Parc Tecnològic accedeixi a les ajudes que ofereix l’Estat

per S.F./ACN - fotos R. Gallofré - 19/01/2009 16:04 (197 lectures)



No hi haurà finançament directe de la Generalitat al projecte del TecnoCampus. Així ho va confirmar el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, el divendres passat, dia 16, en la reunió que va tenir amb la presidenta de l’Institut Munipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero. Huguet va explicar que en la trobada no van entrar “en detalls econòmics” i que des de la Generalitat no tenen “una línia de suport” de finançament pels Parcs Tecnològics. “Podem ajudar facilitant informació dels crèdits que s’atorguen des de Madrid i tramitar ajuts per accedir a aquests crèdits de l’Estat”, va afegir.

Tot i això, el conseller va assegurar que la Generalitat finançava amb “espècies” el projecte del TecnoCampus, i va posar com exemple el trasllat al parc tecnològic del Centre Cetemmsa, que sí obtindrà diners de la Generalitat per fer el canvi de seu.

El conseller va assegurar en la seva visita que des de l’administració catalana estan decidits a “homologar els parcs tecnològics” de tal manera que es pugui potenciar característiques com “l’excel·lència, la qualitat, l’especialització i el treball en xarxa”. Huguet va lloar el projecte del TecnoCampus, que segons el seu parer serveix per tancar el cercle fonamental per avançar que uneix “Universitat, administració i empreses”. En aquest sentit, va valorar “molt positivament” l’enfocament donat al Parc. Huguet va assegurar que la crisi econòmica es veia a venir. Per això, va afirmar que les empreses havien de recollir el repte i treballar per donar sortida “i aportar solucions”.