sábado, enero 31, 2009

La Fundació Hospital rep l´ajut amb l´objectiu de millorar la qualitat de vida de les famílies


La Caixa dóna 21.000 euros per ajudar a les persones dependents i familiars.

La Fundació Hospital rep l´ajut amb l´objectiu de millorar la qualitat de vida de les famílies en aquesta situació. (Capgròs.com 13.1.09)

L´Obra Social de la Fundació La Caixa ha atorgat 21.00 euros a la Fundació Hospital per al seu projecte ´Atenció psicosocial a persones dependents i als seus familiars´. La regidora de salut, Carme Esteban, va signar dilluns passat, dia 12, el conveni amb el director de l´Àrea de Negoci del Maresme Centre-Mataró de la Fundació La Caixa, Xavier Sabater. Esteban va explicar que l´objectiu principal era promoure “la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut, en situació de dependència i als seus familiars”. En aquest punt, la regidora va remarcar l´esforç que suposa tenir a càrrec una persona “sense la formació adequada”. Sabater va dir que donaven suport a aquesta iniciativa “innovadora” per “cuidar de les persones que cuiden de persones”.

La millora de qualitat de vida d´aquestes persones s´intentarà assolir a través de cinc activitats independents però complementàries. Atenció psicològica de manera individualitzada, en grups d´ajuda mútua i de dol i orientació per a cada cas; suport a la salut amb activitats fisicoemocionals com el tai-txí i relaxació, entre d´altres. L´Assessorament jurídic, amb orientacions legals per actuar correctament també està present en aquest programa. Els dos punts més rellevants són el d´Espai Respir, en el que es fan activitats socials i de lleure pels familiars perquè “puguin fer vida normal i descansin una estona de la pressió que suposa cuidar algú tot sabent que està en bones mans”. La formació per capacitar a nivell tècnic i emocional els cuidadors és el darrer punt en el que volen incidir, per aconseguir així reduir el nivell d´estrès que suposa atendre una persona dependent.

per S. F.