miércoles, junio 25, 2008

Un nou centre d'innovació acosta la tecnologia als discapacitats.



Un nou centre d'innovació acosta la tecnologia als discapacitats.

El TecnoCampus, la Fundació Maresme i l'Escola Universitària Politècnica de Mataró signen un conveni per aportar solucions a persones discapacitades (capgros.com - 06/06/2008).

El TecnoCampus, La Fundació Maresme i l´Escola Universitària Politècnica de Mataró ha signat aquest divendres, dia sis, un conveni mitjançant el qual es crea el Centre per a la Innovació Tecnològica Adaptada a Persones (CITAP). Aquest centre tindrà l´objectiu d´aportar solucions i productes a les persones amb necessitats especials creant una xarxa amb el sector empresarial, l´universitari, l´administració pública i les associacions. Alícia Romero, presidenta de la Fundació TecnoCampus, ha assegurat que aquest pacte servirà per “millorar els serveis pels ciutadans” i per afavorir “la qualitat de la vida” en l´atenció de les persones.

Per la seva banda, el president de la Fundació Maresme, Isidor Gil, s´ha mostrat “encantat” amb aquest projecte: “el moment actual ens empeny a fer un salt en la innovació i treballar per fer de la innovació l´eix transversal de l´entitat”. Gil ha assegurat que hi ha moltes necessitats per les persones amb discapacitats que es poden abordar amb la millora de la tecnologia. En aquest mateix sentit s´ha expressat el director de la EUPMT, que ha assegurat que s´uneixen “dos coneixements com són la tecnologia i l´experiència amb les persones”. “Volem que el CITAP sigui un centre de recursos, divulgació i generador de noves aplicacions”, ha afegit Gil.

De moment, el projecte ja està en funcionament a l´edifici TecnoCampus, on hi ha sis persones (dos de cada entitat) treballant per dissenyar els projectes i preparats per posar fil a l´agulla als primers encàrrecs a curt termini. Una de les facilitats que s´espera puguin sorgir a partir del CITAP és la de poder millorar l´inserció laboral de les persones discapacitades, tot i que tal i com ha comentat Isidor Gil, des de la Fundació Maresme han vist que hi ha “un munt de coses i de persones que poden millorar-se a partir de la connexió amb la tecnologia”.



S.F.