viernes, febrero 01, 2008

GENT GRAN MATARÓ


La Fundació Hospital presenta un programa per fer front a l’envelliment

“Aprendre a envellir” es destina als majors de 60 anys i té previst atendre 150 persones

per Gemma Castanyer - 06/03/2007 13:27 (110 lectures)

Avis jugant a cartes i al dominó
Què he fet al llarg de la meva vida? Com la valoro? Tinc il•lusions pel futur? Aquestes son algunes de les qüestions que tracta el programa “Aprendre a envellir”, una iniciativa de la Fundació Hospital que es destina a les persones més grans de 60 anys, les quals necessitin un suport per afrontar els aspectes emocionals i les problemàtiques relacionades amb el fet d’envellir.

“No podem fixar una edat d’inici de la vellesa, cadascú la viu de manera individual, però és important que abans de l’edat de jubilació -fixada en els 65 anys- es faci un procés de reflexió per afrontar tots els canvis que s’experimentaran en el futur”, explica Àngels Cantos, directora de la Fundació. El programa, segons la directora, es desenvolupa en sessions temàtiques i grups reduïts que tracten des del posicionament davant l’envelliment, fins a un anàlisi del passat o les il•lusions que es tenen pel futur.

El curs té com a objectius donar suport psicològic, individual i en grup a les persones grans; atendre les necessitats de les persones que sol•licitin ajuda emocional; afavorir el procés d’acceptació de la realitat que els toca viure i desenvolupar habilitats socials i recursos personals que els ajudin a afrontar la situació.

El programa “Aprendre a envellir” es realitzarà a les instal•lacions de la Fundació Hospital i començarà dijous dia 8 de març amb un grup inicial de 23 persones.

No hay comentarios: