viernes, diciembre 26, 2008

Serveis per a la gent gran


L'alcalde, Joan Antoni Baron; el regidor d'Habitatge i president de l'empresa municipal Prohabitatge Mataró, SA, Francesc Teixidó; i la regidora de Benestar Social, Salut i Consum, Carme Esteban, han lliurat avui les claus dels 30 habitatges adaptats del carrer de Carlemany, 6-12. Tots ells es destinen als majors de 65 anys, i són de lloguer de protecció oficial.
Avui també s'han signat els contractes de lloguer, de manera que els destinataris dels habitatges ja poden iniciar-hi el seu trasllat.
Dels 30 habitatges, 25 es van adjudicar seguint un sistema d'avaluació per punts que van dur a terme els professionals de Prohabitatge Mataró i dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Mataró. El passat 14 de novembre, es va convocar tots els admesos per visitar els habitatges i fer-ne la selecció, segons l'ordre de puntuació de les llistes definitives.
Els altres cinc habitatges han servit per reubicar persones afectades per operacions de planejament urbanístic que s'han dut a terme a la ciutat, i compleixen els requisits per ser usuaris dels mateixos.
Serveis per a la gent gran
L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) ha promogut l'edifici, que gestiona la seva filial Prohabitatge Mataró conjuntament amb els serveis de Benestar Social i Gent Gran de l'Ajuntament de Mataró.
Els 30 habitatges compten amb serveis de suport per garantir el benestar i la independència personal dels seus habitants. A més, s'han suprimit totes les barreres arquitectòniques tant de l'interior dels habitatges com de la resta de l'edifici (accessos, mida de les portes per persones amb cadira de rodes, dutxes sense graons).
Cada habitatge disposa d'alarmes sonores i visuals als banys, que alertaran als veïns per tal que puguin avisar als serveis adequats en cas de caigudes. També es facilitarà als habitants el servei de teleassistència.
L'edifici compta amb 5.507 m2de superfície construïda que es distribueix en tres plantes subterrànies, planta local, planta baixa, tres plantes pis i coberta. Els habitatges s'ubiquen a la planta baixa i a les tres plantes pis de l'edifici. Tenen 1 i 2 habitacions i superfícies útils de 40 i 50 m2, aproximadament.
Totes les zones comunes de l'edifici es contemplen com espais de lleure i de relació per als veïns. És en aquest sentit, s'ha volgut centralitzar la bugaderia i s'ha dissenyat una sala per a tallers a la planta tercera, ambdós espais estan comunicats directament amb la terrassa i els horts de la coberta. A més, s'han aplicat criteris de sostenibilitat, tal com l'aprofitament de l'energia solar i de les aigües grises, per a la seva construcció i funcionament.
Centre de dia
PUMSA ha cedit a l'Ajuntament el local de la planta baixa de l'edifici, que acollirà un centre de dia per a malalts d'Alzheimer (Associació familiars Alzheimer Barcelona).
L'edifici es completa amb un aparcament per a residents de tres plantes subterrànies amb un total de 102 places (69 són per a cotxes i 33 per a motocicletes) que es comercialitzen en règim de lloguer. L'aparcament, amb una superfície útil de 2.132 m2, compta a més amb 18 trasters que també es lloguen.

sábado, diciembre 13, 2008

Tristany o Francesc Xavier Oller, entre d’altres. El nou llibre es presentarà aquest divendres, dia 10, a dos quarts de 7 de la tarda a l’Escola Unive

Un llibre ret homenatge a Santi Ortego un any després de la seva mort

L’obra recull diversos textos que repassen les diferents facetes del que va ser professor i director de l’EUPM

per V. B. - 10/10/2008 13:17 (412 lectures)
El PSC de Mataró ha impulsat l’edició del llibre Santi Ortego, Científic i Humanista, un homenatge pòstum al que va ser professor i director de l’EUPM, mort ara fa un any. L’obra recopila textos escrits per l’alcalde Joan Antoni Baron, Alcalde de Mataró, el primer secretari del PSC Ramon Bassas, Coral Majem, vídua, Máxima Carazo, mare d'Ortego, Mercè Ortego, germana, Joan Vila, Alfons Palacios i Joan Colomer, professors, el diputat Manuel Mas, i el periodista Pep Andreu, que condueix la tertúlia mensual "Pantalla Oberta", a Televisió de Mataró, on hi participava Ortego.

Ramon Bassas ha explicat que el llibre “destaca les diferents facetes de la vida d’Ortego”, des de la seva activitat acadèmica fins a la lluita que va mantenir contra el càncer, passant per la seva “vinculació molt discreta” amb la política. L’objectiu, segons Bassas, és “incorporar Ortego a la memòria col·lectiva dels socialistes”. Santi Ortego, Científic i Humanista complementa el seguit de llibres editats pel PSC a principi de curs en els darrers cinc anys, dedicats a personalitats com Francesc Tristany o Francesc Xavier Oller, entre d’altres. El nou llibre es presentarà aquest divendres, dia 10, a dos quarts de 7 de la tarda a l’Escola Universitària Politècnica de Mataró.

Doctorat en Ciències Químiques, Santi Ortego va professor de l'EUPM des de la seva fundació l'any 1982 i director en el període 1985-1991, a més de ser catedràtic dins del departament d'informàtica en el mateix centre. Des del 1989 impartia matèries dins l’àmbit de les Bases de Dades i Sistemes de la Informació. A més, va estar estretament vinculat al PSC de Mataró, on va ser coordinador de la sectorial d'Educació. En aquest mateix àmbit, Ortego va formar part en diverses ocasions del Consell de l'Institut Municipal d'Educació en representació del PSC, i era col·laborador habitual del debat Pantalla Oberta de TVM.

La conferència, emmarcada en els actes de la 53à Festa de la Vellesa de Mataró, va servir també per encetar una setmana d’activitats en motiu del Dia


Torralba: ‘La societat infravalora les virtuts de la vellesa’

El doctor en filosofia i teologia ofereix una conferència en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran

per J. Vives - fotos J.V. - 02/10/2008 11:57 (170 lectures)

Torralba, durant la conferència Imatge del públic a la sala d'actes de Caixa Laietana

Revisar el que diuen els autors clàssics sobre la vellesa com a resposta a l’oblit i marginació que sovint pateix la gent gran en la societat actual. Aquesta és la recepta del doctor en filosofia i teologia Francesc Torralba davant el fet que “la societat infravalora les virtuts de la vellesa”. Així ho va assegurar durant la conferència que va oferir a la sala d’actes de Caixa Laietana dimarts passat, dia 30.

Torralba va atribuir la “imatge negativa” que actualment és té de la gent gran a diverses causes, entre les quals va destacar la “cultura de la velocitat”, que “tendeix a rebutjar tot el que és lent”; així com el “culte a la joventut” i l’obssessió de la gent en voler semblar jove. En contraposició a aquesta realitat, Torralba va convidar a revisar l’obra d’Aristòtil, Sèneca i Cireró, tres autors clàssics que van lloar les virtuts de la gent gran: l’experiència, el descobriment de nous plaers, la llibertat per parlar i la serenitat són alguns dels trets positius de la vellesa. Torralba, d’altra banda, també va destacar el paper de la gent gran perquè, segons va afirmar, “l’espècies humana es manté gràcies a la trobada intergeneracional”.

La conferència, emmarcada en els actes de la 53à Festa de la Vellesa de Mataró, va servir també per encetar una setmana d’activitats en motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, que es va celebrar l’1 d’octubre.

L’Ajuntament s’ha sumat a la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran amb un programa d’actes variats promoguts pel Consell Municipal de la Gent Gran i la Comissió de Cultura, que integra diferents entitats de gent gran de la ciutat. L’acte central va tenir lloc dimecres dia 1 al centre cívic del Pla d’en Boet i va consistir en la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran. Després del manifest, que va llegir la nova regidor de Gent Gran Núria Aguilar, va actuar el grup “La Tardor” del Casal d’avis del Pla d’en Boet.

Inici del curs de les Àules Sénior
D’altra banda, dimecres dia 1 també es va donar el tret d’inici al nou curs de les Àules Sénior d’Extensió Universitària. L’acte, celebrat al Foment, va comptar amb la participació del vicerector de Relacions Institucional de l’UPF, centre al qual estan adscrites les Àules Sénior. La doctora de la Universtitat de Barcelona Elisabet Almeda va pronuncia la lliçó acadèmica sobre el tema “fer present la memòria”.

Modifiquen l’Ordenança de Circulació perquè contempli l’ús de la bicicleta



Modifiquen l’Ordenança de Circulació perquè contempli l’ús de la bicicleta

El text va superar la seva aprovació inicial al ple del dia 4 amb les abstencions de CIU i el PP i el vot negatiu de la CUP

per J. V. - fotos R. Gallofré - 11/12/2008 12:53 (139 lectures)

Un ciclista a la Via Europa
El govern municipal ha modificat el text de l’Ordenança municipal de Circulació per adaptar-les als canvis normatius, socials i mediambientals que s’han produït des de què va entrar en vigor, l’any 1997. Les principals novetats fan referència a la circulació de bicicletes, que passen a ser considerades un mode de transport més. En aquest sentit, el text modificat incorpora articles que fan referència a promoure i fer compatiible l’ús de la bicicleta amb altres mitjans de transport.

La modificació del’ordenança es va aprovar inicialment en el ple de dijous passat, dia 4, amb els vots a favor del tripartit, les abstencions de CiU i el PPC i el vot contrari de la CUP. La formació independentista considera que el tractament que es dona de la bicicleta “posa traves” al seu ús, segons va explicar el regidor Xavier Safont-Tria, que es va fer ressò també de les inquietuds dels usuaris d’aquest mitjà, que van ser presents al ple. Albert Garcia, de la Coordinadora d’Usuaris de la Bicicleta, va intervenir per celebrar que l’ús de la bicicleta es reguli, però va advertir del risc de regular el seu ús "pensant en l’ús d’altres mitjans". "La bicicleta no és el problema, sinó part de la solució", va dir.

Un dels aspectes que genera més "reserves" en els grups de l’oposició va ser l’actualització del règim sancionador, tal i com va apuntar el regidor popular José Manuel López, que no obstant va trobar "oportú" que es revisi l’ordenança. El portaveu de CiU, Quim Fernàndez, va explicar que la seva formació s’abstindria en l’aprovació inicial amb la voluntat de continuar treballant en la modificació del text.

El carrer Torrent de les Piques es convertirà diumenge, dia 14, en un aparador a l’aire lliure

Una quinzena de botigues del Camí de la Serra surten al carrer

L'objectiu d'aquesta activitat, que té lloc al Torrent de les Piques, és promocionar el comerç del barri

per V. B. - 13/12/2008 9:45 (53 lectures)
El carrer Torrent de les Piques es convertirà diumenge, dia 14, en un aparador a l’aire lliure. Una quinzena de botigues del barri de Camí de La Serra sortiran al carrer amb l’objectiu de “promoure el comerç de la zona, que ara mateix està una mica parat”, tal i com explica Francesc Rodríguez, un dels organitzadors de l’acte. A més, hi haurà una passarel·la de moda, xocolatada gratuïta i se sortejarà una estança a un balneari. L’objectiu dels botiguers del barri és treure les parades al carrer dues vegades a l’any; ja ho van fer per primer copa les darreres festes del Camí de la Serra i ara tornen a la càrrega per mostrar els seus productes.

Diumenge, dia 14. De 10 del matí a les 7 de la tarda al carrer Torrent de les Piques.

sábado, diciembre 06, 2008

La Navidad! La propia palabra llena nuestros corazones de alegría


-----Navidad-Alegría
La Navidad! La propia palabra llena nuestros corazones de alegría. No importa cuánto temamos las prisas, las listas de regalos navideños y las felicitaciones que nos queden por hacer. Cuando llegue el día de Navidad, nos viene el mismo calor que sentíamos cuando éramos niños, el mismo calor que envuelve nuestro corazón y nuestro hogar.

El Centre de Cultura Caixa Laietana va rebre en donació ahir dijous, dia 4, el llegat del músic i poeta mataroní Josep Soler i Saurí, conegut com “l’A

llegat de 'l’Avi Soler'

L’obra del músic mataroní ja es por contemplar a la col·lecció de la biblioteca

per G. Aragon - 05/12/2008 17:56 (54 lectures)
El Centre de Cultura Caixa Laietana va rebre en donació ahir dijous, dia 4, el llegat del músic i poeta mataroní Josep Soler i Saurí, conegut com “l’Avi Soler”. L'acte de lliurament va comptar amb la presència de familiars i amics de Soler, a més del periodista i historiador Manuel Cusachs, qui va fer una dissertació sobre la figura humana i musical de l’Avi Soler. A més, durant l’esdeveniment, es van llegir dos poemes del músic: “Mi primer Catón”, que Soler va dedicar al seu fill, i “Comiat”, composat en motiu de la seva jubilació. Per altra banda, també es van interpretar dues peces musicals de Soler. La primera, “Èxtasi”, va anar a càrrec d'un trio de dos violins i una flauta i, la segona, “Cançó Bohèmia”, una peça que parla de la terra estimada i que “l’Avi” va tocar pels presos de Mataró en els primers temps de la postguerra.

“El llegat està compost per partitures, una sarsuela que porta per nom “El tití de l’amor”, sardanes, quartets i música de cambra”, explica Encarnació Soler, néta del músic. De la mateixa manera, a la col·lecció hi figuren “fotografies i material que s’anirà ampliant”. Soler destaca la importància del llegat perquè “Mataró també ha de conèixer les obres de persones humils, i la gent hauria de ser solidària alhora de prestar material ja que tot forma part del patrimoni històric d’una ciutat i d’una terra”.

domingo, noviembre 30, 2008

Divendres 28 de novembre de 2008 a les 19:00 h.




Divendres 28 de novembre de 2008 a les 19:00 h.
Presentació del Manifest pel Civisme a la Mostra d'Entitats de Mataró.
Anirà a càrrec del Grup de Treball de Civisme, a l'espai firal del Parc Central de Mataró.
Dissabte 29 de novembre de 2008 a les 21:00 h.
Sopar solidari de voluntariat a la Mostra d'Entitats de Mataró.
Per a més informació adreceu-vos a l'estand de la Fundació Hospital.
Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat i organitzat per l'Agenda per la Solidaritat Local.
Dissabte 29 de novembre de 2008 a les 11:00 h.

Mostra d`entitats que se han celebrado en las carpas del Parque centra asido un éxito han participado
LA cena ha sido un éxito ver tantas personas y de tantas culturas todas, junto comiendo lo feliz que se les veía todos. Comíamos todos de lo mismo,
en las mesas que se pusieron
Todos los platos con la comida que trajeron todas las personas,
y mientras que comíamos nos relacionábamos todos
Para mi ha sido un de las mejores experiencias que he tenido porque he visto que las personas sin interés de ganar dinero tan bien fusiona muy bien..
Para mi el Voluntariado es una de las cosas mas importantes de la vida, lo hace con el corazo que parece que nos estamos olvida dando un poco un saludo para todos Encarna

lunes, noviembre 17, 2008

Probervios


Antes de pedir dinero prestado a un amigo, decida cuál de las dos cosas necesita más. proverbio estadounidense

El dinero es la tarjeta de crédito de los pobres. - Herbert Marshall McLuhan

Cuida de los pequeños gastos; un pequeño agujero hunde un barco. - Benjamín Franklin


Lo que tiene precio, poco valor tiene. - Friedrich Nietzsche

Un hombre verdaderamente rico, es aquel cuyos hijos corren a sus brazos aun cuando tiene las manos vacias. - anónimo

Gasta siempre una moneda menos de lo que ganes. - Cesare Cantú

POEMA

domingo, noviembre 09, 2008

i exposats a la mostra del Museu de Mataró. A més, l’endemà diumenge la plaça de l’Ajuntament acollirà el taller “El joc del follet boletaire”



La 13ª edició de la Fira Mercat obre una setmana dedicada al bolet a Mataró

La fira, que se celebra a plaça de l'Ajuntament, es completa amb activitats com tallers, una exposició i una sortida a buscar bolets

per V. B. - fotos Joan G. Jané - 07/11/2008 17:06 (114 lectures)

La darrera edició de la Fira dedicada a la gastronomia de tardor
Cap de setmana de fires a Mataró. Mentre la plaça de Santa Anna acull FirOcasió, la de l’Ajuntament serà la seu de la 13ª edició de Fira Mercat de Tardor, organitzada per l’Institut Municipal de Promoció Econòmica. Hi participaran estands d’exposició i venda de bolet fresc, en conserva i assecats, però també s’hi podran trobar productes relacionats amb el bosc i la tardor relacionats, com ara llibres especialitzats en bolets, castanyes, codonyat, pa de fita, carbasses o fins i tot embotits artesans fets amb bolet. La fira romandrà obert a la plaça de l’Ajuntament el dissabte dia 8 i l’endemà diumenge de les 10 del matí a les 9 de la nit.

La celebració de la Fira Mercat de Tardor motiva també que es desenvolupin un seguit d’activitats relacionades amb el bolet. La més destacada és la ja tradicional Exposició de Bolets del Maresme, que té lloc al Museu de Mataró i arriba a la 24a edició. La mostra té com a objectiu donar a conèixer el món dels fongs, amb la voluntat de conscienciar la gent a col·laborar en al conservació del patrimoni natural, ara que anar a buscar bolets als boscos s’ha convertit en una activitat molt estesa i massiva. Arran de la mostra, a més, s’organitzen diversos actes paral·lels. El dissabte dia 8 al matí s’ha programat una sortida a buscar bolets, des de davant de l’Escola Universitària del Maresme. Els bolets que es recullin seran classificats i exposats a la mostra del Museu de Mataró. A més, l’endemà diumenge la plaça de l’Ajuntament acollirà el taller “El joc del follet boletaire”, que permet, tot jugant, aprendre a identificar els diferents bolets. La proposta s’inscriu dins les activitats del programa “Viu el Parc” del Montnegre i el Corredor. El mateix dia, a la Sala 2 del Museu, s’hi celebra l’inici d’un curs de bolets per a adults iniciats en la biologia del fong, que constarà de quatre sessions teòriques i una de pràctica.

D’altra banda, diumenge es farà una degustació d’arròs amb bolets, també a la plaça de l’Ajuntament, organitada per l’IMPEM amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme i l’Escola de Restauració i Cambreria. Des del passat 1 de novembre se celebren a Mataró les XIII Jornades Gastronòmiques del Bolet, amb un total de 9 restaurants participants.

L’IMPEM impulsa un ‘fòrum’ per incentivar la innovació empresarial


L’IMPEM impulsa un ‘fòrum’ per incentivar la innovació empresarial

‘Innova 360º’, hereu de la Setmana de les Noves Tecnologies i d’Innovàtic, se celebrarà al recinte firal del Parc Central del 13 al 15 de novembre

per V. B. - fotos R. Gallofré - 06/11/2008 18:42 (151 lectures)

Roda de premsa de presentació d'Innova 360º
Xerrades, tallers, tertúlies i demostracions pràctiques dirigides als professionals i també als ciutadans en general de cara a aproximar-se al món de la innovació empresarial. Aquests són els elements que es podran trobar del 13 al 15 de novembre a l’espai firal del Parc Central, durant la primera edició del fòrum Innova 360º, organitzat per l’IMPEM. Una trobada, hereva de la Setmana de Noves Tecnologies i d’Innovàtic, que té com a objectiu demostrar que la innovació és present en tots els àmbits i sectors, no només el tecnològic, i que és un element bàsic per a millorar la competitivitat.

“En el model econòmic que volem impulsar a la ciutat, la innovació és clau, per això la volem posar a l’abast de tothom”, ha assegurat la presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero, durant la presentació de l’esdeveniment. Romero ha destacat que Innova 360º suposa un avenç respecte a les anteriors fires que s’havien realitzat sobre aquest sector. “Fins ara ens havíem centrat en les noves tecnologies, però ara li hem canviat l’enfocament per parlar d’innovació en tots els sectors”, ha apuntat. Ena aquest sentit, àmbits tan tradicionals com el comerç, el tèxtil o la gastronomia també seran presents a la fira. Innova 360º també respon a la política que duu a terme l’Ajuntament, tal i com ha destacat la presidenta de l’IMPEM, de generar espais de trobada dels diferents agents econòmics de cara a establir col·laboracions i obrir noves vies de negoci.

Innova 360º comptarà amb protagonistes com els polítics Ramón Jáuregui i Mar Serna, el directiu de Mediapro Jaume Ferrús, el gurú de la innovació Tomás CAscante o el blocaire Saül Gordillo. El Fòrum es distribuirà en diverses zones (Auditori, Espai E_dit, Espai Demo, Espai PracTIC, Corner Coneixement i Espai Gentic) on es duran a terme seminaris, tallers, prsentacions, sessions de demostració d’eines digitals, tallers formatius o presentació de recursos destinats a l’emprenedoria, entre altres elements. Un dels esdeveniments destacats serà la jornada Pimestic, organitzada per la Generalitat de Catalunya i dirigida a empresaris per sensibilitzar-los en l’ús de les noves tecnologies. Per al públic en general, hi haurà activitats com una xerrada sobre el fenomen dels blocs, la conferència de l’expert en invents Pep Torres, o demostracions del Reactable, un espectacular instrument musical que combina sons i il·luminació i que músics com Björk s’han endut de gira.


http://laciutatquesaponva.blogspot.com

domingo, noviembre 02, 2008

POEMA

Jaime Savines
Qué risueño contacto el de tus ojos,
ligeros como palomas asustadas a la orilla
del agua!
!Qué rápido contacto el de tus ojos
con mi mirada!

¿Quién eres tú? !Qué importa!
A pesar de ti misma,
hay en tus ojos una breve palabra
enigmática.
No quiero saberla. Me gustas
mirándome de lado, escondida, asustada.
Así puedo pensar que huyes de algo,
de mí o de ti, de nada,
de esas tentaciones que dicen que persiguen
a la mujer casada.

POEMA


OCTAVIO PAZ
Dame, llama invisible, espada fría,
tu persistente cólera,
para acabar con todo,
oh mundo seco,
oh mundo desangrado,
para acabar con todo.

Arde, sombrío, arde sin llamas,
apagado y ardiente,
ceniza y piedra viva,
desierto sin orillas.

Arde en el vasto cielo, laja y nube,
bajo la ciega luz que se desploma
entre estériles peñas.

Arde en la soledad que nos deshace,
tierra de piedra ardiente,
de raíces heladas y sedientas.

Arde, furor oculto,
ceniza que enloquece,
arde invisible, arde
como el mar impotente engendra nubes,
olas como el rencor y espumas pétreas.
Entre mis huesos delirantes, arde;
arde dentro del aire hueco,
horno invisible y puro;
arde como arde el tiempo,
como camina el tiempo entre la muerte,
con sus mismas pisadas y su aliento;
arde como la soledad que te devora,
arde en ti mismo, ardor sin llama,
soledad sin imagen, sed sin labios.
Para acabar con todo,
oh mundo seco,
para acabar con todo.

domingo, septiembre 28, 2008

Esta semana se celebran las Fiestas en Honor a la Virgen de los Dolores, en Villanueva del Trabuco.


Fiestas Patronales 2008
martes, 09 de septiembre de 2008
Esta semana se celebran las Fiestas en Honor a la Virgen de los Dolores, en Villanueva del Trabuco.

Pincha aquí para descargarte el libro.

Este miércoles 10 de septiembre empieza la gran semana de Villanueva del Trabuco. Seis días para vivir al máximo las distintas actividades organizadas desde la Comisión de Fiestas, para niños, grandes y mayores. El Ayuntamiento ha facilitado la descarga del libro de las Fiestas a través de internet, para todos los usuarios de la página web. Además, desde el apartado Trabuco En Vivo, los usuarios podrán disfrutar de las Fiestas Patronales en vivo, a través de una cámara web situada en uno de los escenarios, que ofrecerá el baile del mediodia.

El Ayuntamiento y la Comisión de Fiestas les desea a todos sus vecinos que disfruten al máximo de estos seis días, respetando por favor las distintas indicaciones para hacer de estas Fiestas, una de las mejores.

7è Cicle d’activitats formatives per a la gent gran

Presentació
L’Ajuntament de Mataró, juntament amb
l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de
Catalunya i Balears des de la seva filial
del Maresme i professionals vinculats a
la sanitat, ens ofereixen el setè Cicle
d’Activitats Formatives per a la gent gran.
Aquest cicle d’activitats sorgeix del treball
endegat en el si de la Comissió de Qualitat
de Vida del Consell Municipal de la Gent
Gran de Mataró.
Amb aquest Cicle d’activitats volem donar
consells pràctics a les principals
qüestions que preocupen a la gent gran
i als seus familiars i cuidadors fomentant
una actitud activa en temes de salut i
qualitat de vida.
Els convidem a participar-hi.
7è Cicle d’activitats formatives per a la gent gran
GENT GRAN
Mataró
octubre i novembre 2008
Hora
De 17:00 a 18:30
Entrada gratuïta
Lloc
Can Palauet
Carrer d’en Palau, 32- 34
Mataró
Informació Activitats formatives
www.mataro.cat
Telèfon d’Atenció Ciutadana 010*
*Preu trucada: des d’un fix 0,55 euros
cada 3 minuts o fracció més IVA.
807 117 010 si truqueu des d’un mòbil
o des de fora de Mataró: 0,31 euros
cada minut o fracció més IVA.
Ajuntament
de Mataró
Programa
Acte de cloenda
Un representant de la Comissió de qualitat
de vida del
Consell Municipal de la Gent Gran.
Sra. Esther Valverde
Filial Maresme ACMCB.
Sra. Núria Aguilar
consellera delegada de Gent Gran de
l’Ajuntament de Mataró.
Esther Valverde
infermera de PADES.
Marga Garcia
treballadora social d’atenció
primària. ICS.
El document de
voluntats anticipades
dijous
octubre
16
El maltractament
a la gent gran
Montse Coma
infermera d’atenció primària
de l’Ajuntament de Sant Joan Despí.
Charo Delgado
treballadora social de
l’Ajuntament de Mataró.
dijous
octubre
23
Jordi Puigderrajols
Defensor del Ciutadà de Mataró.
El dret de successió
dijous
octubre
2
El mal d’esquena
i l’automassatge
Assumpta Sal
metge del servei de rehabilitació
ICS.
Alícia Macià
fisioterapeuta del servei
de rehabilitació. ICS.
dijous
octubre
9
Atenció al cuidador
Anna Ortiz
responsable de Serveis Fundació
Hospital.
Carme Altayó
coordinadora de l’Espai Respir
Fundació Hospital.
dijous
octubre
30
Les malalties del cor
Mateu Cabré
metge geriatre.
Hospital de Mataró.
dijous
novembre
6
El futur de la
participació de
la gent gran
Mario Cugat
president de la Federació
d’associacions de gent gran
de Catalunya.
Montse Freixa
tècnica de gent gran
Ajuntament de Barcelona.
dijous
novembre
13
Sessió inaugural, dijous 2 d’octubre
Sra. Núria Aguilar
consellera delegada de Gent Gran de
l’Ajuntament de Mataró.
Sr. Mateu Cabré
metge, president de la Filial del Maresme
de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques.
Un representant de la Comissió de
Qualitat de vida del Consell Municipal
de la Gent Gran

sábado, septiembre 27, 2008

L'esdeveniment organitzat pel Centre Atlètic Laietana compta enguany amb 16 parades dedicades a la rajola i la ceràmica


La Fira de la Rajola celebra el seu vintè aniversari a la plaça de les Tereses

L'esdeveniment organitzat pel Centre Atlètic Laietana compta enguany amb 16 parades dedicades a la rajola i la ceràmica

per V. B. - fotos Joan G. Jané - 27/09/2008 9:00 (41 lectures)


El Centre Atlètic Laietana organitza la vintena edició de la Fira de la Rajola, que presenta com a principal novetat el seu canvi d’ubicació. Habitualment tenia lloc a la plaça Gran, però enguany es trasllada la plaça de les Tereses, seu original de la fira durant els seus primers quatre anys. Tal i com explica Enric Gonzàlez, un dels organitzadors, la plaça Gran tenia un seguit de “problemes logístics” que posaven traves als paradistes a l’hora de portar-hi els seus productes. A més, el trasllat ha de servir per “potenciar la plaça de les Tereses com a espai per a aquest tipus d’activitats”, segons Gonzàlez. Com cada any, els col·leccionistes i el públic en general hi podrà trobar productes com rajoles antigues, ceràmica catalana, terrissa i parades de restauració de ceràmica antiga. En total, hi ha confirmades 16 parades per a aquesta edició.

Diumenge, dia 28. De 9 del matí a 2 del migdia a la plaça de les Tereses

La ciutat organitza visites comentades a la Nau Gaudí, Santa Maria i la vil·la romana de Torre Llauder



Mataró s'adhereix a les Jornades del Patrimoni mostrant els seus monuments

La ciutat organitza visites comentades a la Nau Gaudí, Santa Maria i la vil·la romana de Torre Llauder

per capgros.com - fotos Albert Canalejo - 26/09/2008 17:59 (83 lectures)


Els principals monuments de la ciutat, sovint poc visibles, aprofiten la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni per a obrir les seves portes als ciutadans. Durant aquest cap de setmana, es realitzaran visites comentades a tres espais. Destaca sobretot la Nau Gaudí, que ha obert recentment les seves portes després d’una llarguíssima restauració plena d’entrebancs. L’antiga nau, convertida en un telecentre en la seu de l’Espai d’ocupació per a joves, va ser projectada per l’arquitecte Antoni Gaudí l’any 1882, com a part de la Cooperativa Obrera Mataronense. Els altres dos monuments als quals es podrà realitzar una visita guiada són, per un costat, el Conjunt Barroc dels Dolors de la basílica de Santa Maria, temple que enguany celebra el seu mil·lenari i que conté en el seu interior un dels exemples més complerts de l’art barroc; i al Vil·la romana de Torre Llauder, una casa senyorial que formava part de al ciutat romana d’Iluro.

Les Jornades Europees del Patrimoni, sorgides del Consell d’Europa l’any 1991, tenen com a objectiu fomentar el coneixement i respecte pel patrimoni cultural i artístic amb activitats als monuments, jaciments arqueològics, museus i col·leccions d’art de Catalunya. Les jornades es desenvolupen a un total de 200 municipis de Catalunya i compten amb activitats de tot tipus, des d’exposicions fins a presentacions de llibres, passant per conferències, balls i àpats d’època, visites teatralitzades, contes concursos de fotografia, rutes a peu, tallers experimentals de tot tipus i jornades de portes obertes.

miércoles, septiembre 10, 2008

Duran a terme feines d´interès general que tenen necessitat de mà d'obra a l´estiu (Ajuntament de Mataró, 11/08/08).


L'Ajuntament contracta 18 persones aturades durant l'estiu per facilitar la seva inserció laboral futura.


Duran a terme feines d´interès general que tenen necessitat de mà d'obra a l´estiu (Ajuntament de Mataró, 11/08/08).


L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) ha gestionat la incorporació de 18 persones desocupades per a treballar a diferents departaments municipals i organismes autònoms durant aquest estiu, mitjançant una subvenció provinent del Servei d'Ocupació de Catalunya de 91.314,55 €.

La subvenció permet que aquestes persones donin suport al desenvolupament de 3 projectes, entre juliol i setembre, i adquireixin competències per millorar les seves possibilitats d'entrada al món laboral. Els participants treballen en tasques de suport a obres o serveis d'interès general que tenen una forta demanda a la temporada d'estiu, com la vigilància i socorrisme a les platges, l'atenció i manteniment d'espais municipals i la dinamització turística i sociocultural (per exemple, com a informadors turístics).

Aquestes persones pertanyen, prioritàriament, a algun d'aquests col·lectius:

- Persones en situació de risc d'exclusió social

- Persones aturades majors de 45 anys o que portin més de 6 mesos en situació d'atur

- Joves amb dificultat d'inserció laboral

- Dones que han patit situacions de violència de gènere o que poden reduir desequilibris en ocupacions on es troben subrepresentades

- Persones amb discapacitat física, psíquica, mental o sensorial

- Persones receptores de subsidi d'atur, Renda Activa d'Inserció (RAI) o Renda Mínima Inserció (RMI)

Les entitats que gestionen les activitats són l'Institut d'Esports (IE), l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) i els serveis de Participació Ciutadana, Protecció Civil, Manteniment i Promoció de Ciutat i Comerç de l'Ajuntament.


© 2008 Ajuntament de Mataró |

Batista: 'La vigilància a les platges ve marcada per l'afluència de gent'.

Mataró Bus estrena un nou canal de televisió amb informació i entreteniment a l´interior dels autobusos.


Mataró Bus estrena un nou canal de televisió amb informació i entreteniment a l´interior dels autobusos.


(Ajuntament de Mataró, 25/07/08).



El regidor de Via Pública, Oriol Batista, ha presentat avui un nou canal de televisió que donarà informació als passatgers de Mataró Bus mitjançant pantalles de plasma col·locades a l'interior de tots els autobusos de la flota. Els usuaris del bus podran rebre durant els trajectes notícies, informació d'interès, informació de l'Ajuntament, continguts d'entreteniment i serveis, a més d'espais publicitaris. Els continguts s'ofereixen repartits en seccions que es repeteixen en bucles d'una hora per permetre que el major nombre d'usuaris pugui accedir a la informació.
D'aquesta manera es persegueix fer més agradable i entretingut el trajecte als passatgers al mateix temps que se'ls ofereix informació útil i es proporciona a comerços i empreses un espai per anunciar-se.
L'empresa mataronina Publeasyty s'encarrega de gestionar el servei. Publeasyty va firmar un contracte, el passat mes de desembre, amb Corporación Española del Transporte (CTSA), empresa concessionària del servei de Mataró Bus fins l'any 2013, per desenvolupar el producte després de un període de proves amb resultats satisfactoris. Finalment s'han escollit Les Santes 2008 per començar a donar el servei.
En l'elaboració del contingut informatiu col·laboren Maresmedigital TV i el diari El Punt.

© 2008 Ajuntament de Mataró |

lunes, septiembre 08, 2008

A l'esport hi faltes tu


Dilluns, 1 de setembre de 2008 - 20:36h


A l'esport hi faltes tu


A l'esport hi faltes tu
Campanya per incrementar la participació, l'excel·lència i el lideratge de la dona en el món de l'esport

Sota el lema ‘A l'esport hi faltes tu', la Secretaria General de l'Esport ha posat en marxa una campanya per augmentar la participació de la dona en el món de l'esport i sensibilitzar sectors de població sobre els beneficis que poden aportar els valors femenins al conjunt de l'esport de Catalunya.

La campanya forma part d'una política més àmplia de suport a les dones en el món de l'esport que suposa una inversió de 2,5 milions d'euros i que vol assolir tres objectius principals: incrementar la pràctica esportiva de nenes i noies, mantenir la bona línia de resultats de l'esport femení en alta competició i incrementar el nombre de dones dirigents de l'esport.

En l'actualitat, les llicències femenines han crescut un 6% en el període 2005-2007 fins arribar a les 120.938. Pel que fa a l'alt rendiment, actualment el 46% dels atletes són dones, 4 dels últims 9 títols de lligues estatals han estat aconseguits per conjunts femenins catalans i el 40% dels equips de màxim nivell català també són de categoria femenina.

domingo, agosto 24, 2008

POEMA

EL MITE DEL”NORD ENLLÀ”


ASSAIG DE CÀNTIC EN EL TEMPLE

Oh,que cansat estic de la meva
Covarda,vella,tan salvatge terra,
I com m’agradaria d’allunyar-me’n,
Nord enlla`,
On diuen que la gent és neta
I noble,culta,rica,lliure,
Desvetllada i feliç!
Aleshores,a la congregació,els germans dirien
Desaprovant:<Així l’home que se’n va del seu indret>>,
Mentre jo,ja ben lluny, em riuria
De la llei i de l’antiga saviesa
D’aquest meu àrid poble.
Però no he de seguir mai el meu somni
I em quedaré aquí fins a la mort.
Car sóc també molt covard i salvatge
I estimo a més amb un
Desesperat dolor
Aquesta meva pobra,
Bruta,trista,dissortada pàtria.

Salvador Espriu, El caminant i el mur

sábado, agosto 23, 2008

DE LLIBRES per Ramiro Tomé, crític literari




DE LLIBRES
per Ramiro Tomé, crític literari

“Viajeros ingleses”: un eixam de veus cami del paradís

És freqüent que, quan passegem entre els prestatges de la nostra llibreria preferida, ens deixem seduir per les portades i títols dels llibres. Entre els molts llibres que ens temptin no ens serà fàcil triar "Viajeros Ingleses". I no ho serà per dos motius: perquè l’escriptor Matthew Kneale és un desconegut per al lector peninsular i perquè el disseny del llibre convida a imaginar el volum més aviat com una col·lecció de biografies de viatgers anglesos i no pas com un bon llibre de viatges... i, és clar, no és el mateix.

Sí; Kneale és un desconegut en aquests paratges però "Viajeros Ingleses " va ser guardonat el 2000 ni més ni menys que amb el WhiteBread, el premi al millor llibre en llengua anglesa que no és un premi trivial.

Amb "Viajeros Ingleses" Kneale embarca al lector en un viatge insòlit en companyia d’uns passatgers molt particulars, entre ells un reverend anglès i el seu oposat, un científic positivista. El primer pretén demostrar l’existència del Jardí de l’edèn i la seva localització a les Antípodes i el segon, la superioritat de la raça blanca. No és menys peculiar el capità del balener en el que viatgen i la seva especialíssima tripulació.

L’aventura promet. L’anglesa és, juntament amb la francesa, la tradició literària més bolcada en el relat de l’experiència viatgera. Potser per això, quan es llegeix que el vaixell és un balener, el lector de fons tendirà a recuperar les vicissituds i tripulació del “Pequod” el vell balener amb el que el capità Ahab va recórrer mig món darrere Moby Dick. Quan es llegeix "la companyia" el lector tendirà a recuperar els detalls de la “Nelly” i el viatge de Conrad a la “Foscor de les Tenebres”.

No obstant això, "Viajeros Ingleses" segueix un rumb molt diferent traçat per un magnífic entreteixit de narradors que des de la interioritat de les seves primeres persones van descobrint el tapís social de la vella Anglaterra victoriana: la seva intrahistoria.

Matthew Kneale crea i dóna veu a “personatges tipus” de tots els estrats significatius de la societat britànica. Viatge coral en el que fins i tot la més mínima veueta ha de ser escoltada: només amb la fusió de totes les perspectives ofertes aconsegueix el lector fer-se una idea de la realitat amagada a “Viajeros Ingleses”.

En un context de literatures lineals en les que el lector tot just ha de relliscar i deixar-se portar, en el que l’estratègia literària dominant sol consistir a imprimir un ritme trepidant i en una vertiginosa experiència lectora enganxada al “una pàgina més per a veure si se salva o no”, s’agraeix un plantejament diferent.

Kneale és un autor, cal reconèixer-ho, intel·ligent. “Viajeros Ingleses” és un eixam de veus i perspectives en el que el lector podrà triar, posicionar-se, seguir amb major o menor atenció aquest o aquell personatge, opinar, acompanyar el desenllaç d’una o altra situació… i a mesura que va avançant en la lectura aniran apareixent dades que contínuament resignificaran tot el llegit amb anterioritat.

Una novel·la de relats que exigeix del lector una certa participació però amb una estructura apta per a tots els hàbits lectors, des de les breus lectures intermitents del metro fins a les bucòliques llargues i plujoses tardes hivernals.

En espanyol va ser traduït ja en 2001 i situat a les llibreries per una bona editorial, a una col·lecció de confiança: "Narrativas Històricas" d'Edhasa. La novel·la no ha tingut la repercussió que probablement mereix, però sempre és una garantia ser introduït per un segell de prestigi.

Sigui com sigui, a més d’un gran treball, “Viajeros Ingleses” és una magnífica experiència en la que val la pena embarcar-se.

Recomanat.

Fitxa del llibre:
Títol: Viajeros ingleses
Autor: Kneale, Matthew
Editorial: EDHASA
Pàg.: 643
Preu: 31,00 euros.


info@arquera.com

El primer partit oficial serà l’11 de setembre davant l’Andorra

El Platges de Mataró ja coneix el calendari de la EBA i la Lliga Catalana

El primer partit oficial serà l’11 de setembre davant l’Andorra

per capgros.com - 21/08/2008 11:02 (75 lectures)
El Platges de Mataró ja coneix el calendari i els rivals que tindrà a la Lliga EBA, grup C, i a la Lliga Catalana. L’equip dirigit per Albert Illa començarà la temporada oficial el proper 11 de setembre davant el CB Andorra. El conjunt mataroní es troba enquadrat en la Lliga Catalana EBA amb l’equip andorrà i el CB Navàs,amb qui jugarà el 14 de setembre. El primer classificat dels tres equips passarà a la final a quatre que s’ha de disputar els dies 6,7 i 8 de desembre a un lloc encara per determinar.

Pel que fa a la Lliga EBA, el conjunt unionista iniciarà la seva participació a casa el proper 21 de setembre. El primer rival serà l’Igualada, un equip que se li dóna malament al Platges de Mataró, tot i que en el seu últim enfrontament (només un de sis) van aconseguir vèncer al conjunt de l’Anoia. Les dues següents jornades es disputaran a domicili del Cosehisa Monzón i a casa davant el CB Granollers. La fase regular es tancarà amb l’Olívar a casa, una visita al CB Olesa i el darrer partit, al Josep Mora davant el CB Valls.

El Cirera ja té el nou camp de Futbol a 7 preparat per aquesta temporada



El Cirera ja té el nou camp de Futbol a 7 preparat per aquesta temporada

El pressupost d’aquesta obra ha estat de 660.051 euros

per capgros.com - 21/08/2008 17:46 (147 lectures)
El ‘campito’ de Cirera ha crescut. Les obres per preparar el nou camp de futbol a 7 del carrer Terrassa i de l’illa compresa entre les façanes posteriors dels poliesportius de Cirera i Teresa Maria Roca estan enllestides des de finals de juliol. GINTRA va adjudicar l’obra a l’empresa UTE Áridos Serrano i Stachys, SL que l’ha efectuat en cinc mesos amb un pressupost de 660.051. El camp de futbol a set amb gespa artificial medeix 34x50 metres i substitueix el amp que hi havia abans de les obres del Teresa Maria Roca i que fins ara estava instal·lat de forma provisional al solar comprès entre l’avinguda del Corregiment, el pati de l’escola pública de Ciorera i el Torrent de la Pólvora.

Les feines de la urbanització d’aquesta zona han sigut les de pavimentar el camp de futbol amb gespa artificial i construir un mur de contenció de formigó i una paret de tancament d’obra vista de 2’50 metres d’alçada a la banda dels habitatges. A més, s’ha instal·lat una tanca metàl·lica de 3 metres d’alçada per tot el perímetre com a acabament del mur de formigó de l’aparcament del carrer Terrassa, i una altra tanca a l’accés principal de la zona situat al costat del pavelló de Cirera.

A la part interior de l’illa, espai comprès entre la façana posterior dels poliesportius municipals, els habitatges contigus que accedeixen des del passatge del Miró i els vestidors que utilitza el Cirera, s’ha construït una zona de jocs pavimentada amb material sintètic de cautxú i un camp de futbol tres de 12x20 metres amb unes petites grades i gespa artificial. Tanmateix, també s’ha traslladat, a l’espai situat entre els dos nous camps de futbol, el quiosc i la pèrgola de bar que està instal·lada de forma provisional, així com s’ha col·locat l’enllumenament dels dos espais esportius.

martes, agosto 05, 2008

La Generalitat apuja algunes ajudes per dependència

La Generalitat apuja algunes ajudes per dependència


Acció Social aportarà 528 euros extres per costejar una plaça en una residència

• Els primers pagaments es faran a finals de desembre, un mes després del previst



La Conselleria d'Acció Social va donar ahir una notícia bona i una de dolenta a tots aquells que esperen que, una vegada per totes, es posi en marxa l'engranatge de la llei de dependència. La freda és que els primers pagaments, els d'aquells que ja han estat reconeguts com a grans dependents, s'endarreriran fins ben entrat el desembre, un mes més tard del previst i estipulat.
A canvi, i aquesta és la calenta, Acció Social complementarà algunes prestacions que marca la llei estatal, de forma que les persones que disposin d'una plaça en una residència privada però concertada per la Generalitat i que tinguin uns ingressos inferiors a 17.700 euros rebran una ajuda de fins a 1.308 euros per pagar-la: els 780 euros mínims més els 528 del plus autonòmic.
La consellera, Carme Capdevila, va detallar ahir que l'objectiu del complement és facilitar l'accés residencial a un col.lectiu de persones grans que "no poden pagar" aquesta plaça. Es tracta especialment de dones de més de 50 anys, mestresses de casa que viuen a casa seva i compten amb pensions baixes que oscil.len entre els 600 i els 900 euros. El preu mitjà d'una plaça en un d'aquests centres se situa entre els 1.200 i els 2.000 euros mensuals.
Per una altra part, Capdevila va informar que la Generalitat ha aprovat aquesta setmana les ordres que regulen els preus públics i els criteris per determinar l'import de les prestacions, així com les que resolen les incompatibilitats entre determinades ajudes. Aquest era el tràmit que faltava perquè en les pròximes setmanes es puguin efectuar els pagaments. Els primers beneficiats haurien d'haver començat a percebre les ajudes el 24 de novembre, mig any després d'obrir-se el termini de presentació de sol.licituds.

PLA D'ATENCIÓ
La consellera va detallar que amb l'aprovació d'aquestes disposicions reglamentàries es podrà posar en marxa el Programa Individual d'Atenció (PIA), que determinarà tant les prestacions com els serveis oferts a aquelles persones amb dependència.
La Generalitat espera que al llarg del mes de desembre es comuniqui a aquells que van sol.licitar les ajudes al maig les prestacions a què tenen dret, de manera que un bon nombre d'ells començarien a cobrar-les en les pròximes setmanes, una vegada que s'arribi a un acord entre les dues parts.

52.000 SOL.LICITUDS
Fins al moment, la Generalitat ha rebut 52.068 sol.licituds d'usuaris que demanen ser reconeguts com a persones amb una gran dependència i se n'han estudiat 37.789 --el 76%--, 25.218 de les quals--gairebé el 70% tal com ja va avançar EL PERIÓDICO la setmana passada-- han acreditat el resultat de grau 3 o alta dependència, cosa que equival a dir que requereixen atenció les 24 hores del dia.

Para ser profesor habrá que dominar nuevas tecnologías

Para ser profesor habrá que dominar nuevas tecnologías

Cabrera avanza la nueva formación docente en la Monográfica de Santillana

J. A. A. - Madrid - 20/11/2007

Los futuros profesores de primaria y secundaria, al terminar la carrera, tendrán que saber utilizar las nuevas tecnologías pero, sobre todo, cómo aplicarlas para enseñar su materia en clase. Así se explicita en la propuesta que el Ministerio de Educación comenzará en breve a debatir, según avanzó ayer la ministra, Mercedes Cabrera, durante la inauguración de la XXII Semana Monográfica de la Educación, que hasta el viernes repasa en Madrid los retos y posibilidades de las nuevas tecnologías en la enseñanza. "La formación de los profesores es básica", dijo la ministra, para alcanzar la mejora de la escuela a través de estas nuevas herramientas.

Un camino que, según Ignacio Polanco, presidente de la Fundación Santillana, resulta "un proceso clave en la modernización educativa y en el desarrollo social de este siglo". Las nuevas tecnologías "deben ir a las escuelas" y "ojalá", continuó Polanco, objetivos como este centraran la atención, "en lugar de situar la educación en debates ideológicos y de competencias, de poder, en definitiva, que debieran estar resueltos y cerrados".

Pero las tecnologías no pueden llegar a las clases sólo para que los alumnos aprendan a utilizarlas -algo, por otro lado, irrenunciable en la sociedad actual-, sino para convertirse en esa herramienta fundamental para mejorar la educación, que puede cambiar incluso la forma de enseñar, el papel del profesor y el de alumno. El profesor debe ahora ayudar al alumno "a convertir la información en conocimiento", dijo Emiliano Martínez, director del encuentro y presidente del Grupo Santillana.

El debate sobre este proceso de modernización educativa comenzó ayer con la presentación de un documento elaborado por el centro de información educativa CNICE, que pone en cifras el punto de partida. El texto señala que más de un tercio de los alumnos, a partir de 3º de ESO, han aprendido solos a usar las nuevas tecnologías. Cuanto más pequeños son, desde primaria hasta 2º de ESO, más peso tiene la familia en esas enseñanzas (casi la mitad de los escolares de 2º ciclo de primaria han aprendido con sus padres). Sin embargo, el papel de los profesores sólo ha sido fundamental para el 27% de los chavales en el mejor de los casos, en los escolares más pequeños.

La vocación iberoamericana del encuentro (además de los españoles, asistirán expertos de Chile, Argentina o Brasil) también se refleja en el informe inicial. Las desigualdades entre los países (la mitad de las escuelas públicas argentinas tiene ordenadores y el 13%, Internet, mientras que en Perú estos mismo porcentajes son del 13% y el 2%, respectivamente), también se encuentran en dentro de cada uno de ellos. El reto de aplicar las tecnologías a la educación es mayor en Latinoamérica: "No podemos olvidar los contextos, porque si no corremos el riesgo de equivocarnos", dijo el secretario general de la Organización de Estados Iberoamericanos (OEI), Álvaro Marchesi.

jueves, julio 24, 2008

Versión de Leandro Wolfson




TU MIRADA

Me miraste a los ojos, penetrando,
en lo más profundo de mi alma.
El cristal azul de tus pupilas,
me mostraba, mi imagen reflejada.

Me miraste y pediste temblorosa
que un te amo, saliera de mis labios,
pero ellos ya no tienen más palabras
pues los golpes de la vida los han cerrado.

Me miraste y tu pelo se erizaba,
y una gota redonda en tu pupila
que brotó, de un corazón roto
y cayó recorriendo tu mejilla.

Me miraste y tu rostro empapado
me exigía una palabra, una respuesta,
y mentí diciéndote te amo
por ganar de tu cara una sonrisa.
Versión de Leandro Wolfson

sábado, julio 05, 2008

L’equip femení de triatló del CN Mataró assoleix l’ascens a Primera


Poliesportiu


L’equip femení de triatló del CN Mataró assoleix l’ascens a Primera

En homes, el conjunt mataroní va acabar cinquè

per capgros.com - fotos Albert Canalejo - 30/06/2008 17:43 (77 lectures)

Neus Caylà
L’equip femení de triatló del CN Mataró va aconseguir l’ascens a la Primera Divisió en la lliga estatal disputada el cap de setmana passat del 28 i 29 de juny. Les mataronines van assolir l’ascens després d’aconseguir la segona posició de Segona Divisió. El CN Mataró va aconseguir 562 punts, per sobre de l’Ecosport Triatlón Alcobendas, tercer amb 517 punts, i a poca distància del primer classificat, l’Academia Civil El Musel. Neus Caylà va ser la dominadora de la prova amb 101 punts i un temps d’1:15:27. No menys espectaculars van ser els temps de Mònica Pellejero i Sara Loehr, que junt amb Caylà van ser les tres millors del CN Mataró i les que més punts van aconseguir de tot el campionat. 1:16:00 per Pellejero i 1:18:14 per Sara Loehr. Les altres integrants del grup que van sumar punts van ser Regina Mola, Anatasia Lowisky i Mireia Soler.

Pel que fa als nois, el CN Mataró va aconseguir la cinquena plaça en la màxima categoria estatal. L’equip format per Joan Arànega, Carles Santisteve, David Rovira, Francesc Prat, Lluís Solé, Bernat Moraga, Israel Escudero, Ignasi de la Rosa, Xavier Casal, i Jose Luis Cano va sumar un total de 591 punts, a només set del quart classificat, el CT Bricosa Santiago, i amb un coixí de punts important respecte el sisè, l’Anigasa Champion Chip. El vencedor de la prova va ser l’Academia Civil – El Musel, organitzador de la prova que aconseguia així la primera lliga en e seu historial.

La prova, celebrada a la ciutat asturiana de Gijón, va comptar amb una distància d’esprint de 750 metres a la platja de sorra d’Arbeyal, 22 quilòmetres de ciclisme i 5 quilometres de cursa a peu. Dissabte va participar la Segona Divisió, mentre que la màxima categoria estatal es va disputar al llarg de diumenge. El CN Mataró tindrà els dos equips a Primera de cara a la propera temporada.

jueves, julio 03, 2008

Una estilista mataronina, premiada amb ‘l’Oscar de la perruqueria’


Una estilista mataronina, premiada amb ‘l’Oscar de la perruqueria’

Felicitas Ordás, que gestiona el Salón Felicitas a la capital del Maresme, rep el premi Empresari de l’Any del Global Salon Business Awards

per V. B. / ACN - fotos R. Gallofré - 03/07/2008 17:30 (209 lectures)

Ordás, amb el guardó, durant la recepció a l'Ajuntament
L’estilista mataronina Felicitas Ordás ha estat guardonada amb el premi a l’Empresari de l’Any dels Global Salon Business Awards (GSBA), considerats els “Oscar” de la perruqueria. Ordás, que regenta el Salón Felicitas la Ronda O’Donell de la capital del Maresme, va recollir a Hollywood el prestigiós guardó, que cada any organitza la fundació Best. Els GSBA distingeixen els millors salons de perruqueria i bellesa del mon, així com als seus propietaris pel seu rendiment en el camp empresarial, comercial i de gestió. Enguany s’hi han presentat 3.000 establiments de 23 paisos del món. Des de l’any 2005, Ordás és l’ambaixadora espanyola de l’empresa Eugène Perma, un grup empresarial francès especialitzat en productes per a la cura del cabell. Isabelle Hontang, directora internacional de la firma, va acompanyar Ordás en l’entrega dels guardons, que es va celebrar el 9 de juny passat al Hollywood & Highland Complex, el mateix recinte que acull la cerimònia dels Oscars.

L’alcalde, Joan Antoni Baron, va rebre Ordás ahir dimecres a l’Ajuntament per felicitar-la pel seu premi. Acompanyada del guardó, l’estilista mataronina es va declarar “molt feliç i contenta” pel premi, que ret honor als seus 23 anys de trajectòria en el món de la bellesa. “Als perruquers se’ns reconeix pel nostre art, però està molt bé que, com en aquest cas, se’ns premiï per qüestions empresarials. Els salons de bellesa són molt importants en l’àmbit econòmic”, va apuntar.. Baron, per part seva, es va mostrar satisfet que una “ciutat de serveis” com Mataró sigui capaç d’introduir “elements d’innovació” en sectors tan tradicionals com la perruqueria.

Felicitas Ordás va començar de ben jove en el món de la perruqueria i als disset anys ja va obrir el seu primer saló a la capital del Maresme. La seva trajectòria professional l'ha anat fent des de Mataró, on fa un parell d'anys va obrir l'actual saló de bellesa, amb 170 metres quadrats i les últimes tecnologies del sector. Un 'spa' per a la pedicura o unes butaques amb totes es comoditats per restar el cap són algunes de les joies d'aquest espai. El GBSA és la culminació a una carrera plena d'èxits, durant la qual també ha aconseguit el tercer lloc en els Premis de l'Associació Internacional de la Premsa Professional de Perruqueria, entre d'altres.

Amb sis tisores a la vegada
Actualment, Ordás treballa en passarel·les i per a diversos grups de la moda catalana. Cada any fa col·leccions de tall i color, participant en grans esdeveniments internacionals. Una de les seves especialitats és una innovadora i depurada tècnica de tall en la qual utilitza al mateix temps i amb les dues mans, dues, quatre o sis tisores. Segons l'estilista aquesta tècnica, que va aprendre a Taiwan, permet un tall 'perfecte' perquè s'equilibra el costat dret amb el costat esquerre d'una manera més ràpida i precisa. Ordás utilitza aquest tall a dues mans i amb més d'una tisora per fer degradats i escalats, però també en els seus espectacles. 'És una tècnica molt espectacular', ha conclòs.

sábado, junio 28, 2008

NUNCA ES TARDE PARA REACCIONAR





He aprendido....que nadie es perfecto
hasta que no te enamoras..

He aprendido que....la vida es dura
pero yo lo soy más!!

He aprendido que...las oportunidades no se pierden nunca;
las que tú dejas marchar...las aprovecha otro.

He aprendido que...cuando siembras rencor y amargura
la felicidad se va a otra parte.

He aprendido...que necesitaría usar siempre palabras buenas...
porque mañana quizás se tienen que tragar..

He aprendido...que una sonrisa es un modo económico
para mejorar tu aspecto.

He aprendido...que no puedo elegir cómo me siento...
pero siempre puedo hacer algo.

He aprendido que...cuando tu hijo recién nacido
tiene tu dedo en su puñito...
te tiene enganchado a la vida.

He aprendido que...todos quieren vivir en la cima de la montaña...
pero toda la felicidad pasa mientras la escalas.

He aprendido que...se necesita gozar del viaje
y no pensar sólo en la meta.

He aprendido que...es mejor dar consejos sólo en dos circunstancias...
cuando son pedidos y cuando de ello depende la vida.

He aprendido que...cuanto menos tiempo derrocho...
más cosas hago.

Es la semana de la amistad
Demuestra a tus amigos que te tienen

miércoles, junio 25, 2008

Un nou centre d'innovació acosta la tecnologia als discapacitats.



Un nou centre d'innovació acosta la tecnologia als discapacitats.

El TecnoCampus, la Fundació Maresme i l'Escola Universitària Politècnica de Mataró signen un conveni per aportar solucions a persones discapacitades (capgros.com - 06/06/2008).

El TecnoCampus, La Fundació Maresme i l´Escola Universitària Politècnica de Mataró ha signat aquest divendres, dia sis, un conveni mitjançant el qual es crea el Centre per a la Innovació Tecnològica Adaptada a Persones (CITAP). Aquest centre tindrà l´objectiu d´aportar solucions i productes a les persones amb necessitats especials creant una xarxa amb el sector empresarial, l´universitari, l´administració pública i les associacions. Alícia Romero, presidenta de la Fundació TecnoCampus, ha assegurat que aquest pacte servirà per “millorar els serveis pels ciutadans” i per afavorir “la qualitat de la vida” en l´atenció de les persones.

Per la seva banda, el president de la Fundació Maresme, Isidor Gil, s´ha mostrat “encantat” amb aquest projecte: “el moment actual ens empeny a fer un salt en la innovació i treballar per fer de la innovació l´eix transversal de l´entitat”. Gil ha assegurat que hi ha moltes necessitats per les persones amb discapacitats que es poden abordar amb la millora de la tecnologia. En aquest mateix sentit s´ha expressat el director de la EUPMT, que ha assegurat que s´uneixen “dos coneixements com són la tecnologia i l´experiència amb les persones”. “Volem que el CITAP sigui un centre de recursos, divulgació i generador de noves aplicacions”, ha afegit Gil.

De moment, el projecte ja està en funcionament a l´edifici TecnoCampus, on hi ha sis persones (dos de cada entitat) treballant per dissenyar els projectes i preparats per posar fil a l´agulla als primers encàrrecs a curt termini. Una de les facilitats que s´espera puguin sorgir a partir del CITAP és la de poder millorar l´inserció laboral de les persones discapacitades, tot i que tal i com ha comentat Isidor Gil, des de la Fundació Maresme han vist que hi ha “un munt de coses i de persones que poden millorar-se a partir de la connexió amb la tecnologia”.



S.F.

martes, junio 24, 2008

MATARO 2008

http://www.cird.bcn.es/castella/einfor/epremi8m/e8matorg.htm
una pagina para ver

DE LLIBRES per Ramiro Tomé, crític literari


DE LLIBRES
per Ramiro Tomé, crític literari

"El asombroso viaje de Pomponio Flato"

“Que los dioses te guarden, Fabio, de esta plaga, pues de todas las formas de purificar el cuerpo que el hado nos envía, la diarrea es la más pertinaz y diligente”.

Aquestes primeres línies de “El asombroso viaje de Pomponio Flato” són tota una declaració d’intencions: les 190 pàgines que les segueixen són tot un catàleg d’iròniques situacions, divertides i inesperades, entreteixides en una trama policíaco-detectivesca al més pur estil mendozià de “El Misterio de la cripta embrujada”.

Als primers anys del segle I de nostra era, l’il·lustre ciutadà romà de l’ordre eqüestre Pomponio Flato va emprendre un viatge a la recerca d’una saviesa que li havia de proporcionar la ingesta de certes aigües més o menys medicinals. Al segon any d’un tan líquid viatge i en una precària indigència, Pomponio apareix a Natzaret just a la vigília de la crucifixió del fuster del poble. En plena desesperació de l’il·lustre ciutadà, un marrec “rubicundo, mofletudo y con orejas de soplillo” el rescata de la misèria encomanant-li, per vint denaris, la missió de salvar al seu pare: el fuster que està a punt de ser executat.

Una història agradable, àgil, fàcil de llegir, relaxada i sobretot entretinguda. Però aquí (que no és poc) acaba el viatge de Pomponio. En una època en la que allò que es llegeix ve majoritàriament determinat per la indústria editorial i el màrqueting més que per la competència de qualitat literària, Eduardo Mendoza escriu de memòria i escriu molt bé, però aporta poc més que un títol competitiu i popular.

L’enrenou editorial que va precedir el seu llançament per Sant Jordi del 2008 anunciava una sàtira literària contra les novel·les històriques tipus “El codi Da Vinci” o “Els pilars de la terra”: les expectatives eren, conseqüentment, altes. Fins i tot es traçava un paral·lelisme amb el Quixot: sàtira per excel·lència als llibres de cavalleries.

Però no: és un llibre de lectura agraïda però no és cap punt d’inflexió a l’actual panorama literari. Com a qualsevol text, el temps el posarà al seu lloc: probablement passarà a la història com el que és, un divertiment refrescant, fàcil de regalar i fàcil de llegir i que garanteix, això sí, una bona estoneta. Que no és poc. I gràcies.

Fitxa tècnica del llibre:
Títol: El asombroso viaje de Pomponio Flato
Autor: Eduardo Mendoza
Editorial: Seix Barral
Col·leció: Biblioteca Breve
Pàgines: 192
Data de publicació: 28 de marzo de 2008
Preu: 16,50 €

Al voltant de 10.000 persones, segons fonts de l’Ajuntament de Mataró



Al voltant de 10.000 persones, segons fonts de l’Ajuntament de Mataró, van assistir de públic a la Jour de Fète, la festa Major de la ciutat francesa de Créteil, a la qual enguany hi ha participat una delegació mataronina. 360 mataronins, la majoria dels quals membres de les colles de figures, comparses i castellers de la ciutat, van participar en aquest esdeveniment que va tenir llo diumenge, dia 22. La delegació mataronina va estar presidida per l’alcalde, Joan Antoni Baron, i una representació municipal formada pel regidor de Presidència, Carlos Fernández; el regidor de Cultura Sergi Penedès; el cap del grup municipal de CiU, Joan Mora; el regidor del PPC, Juan Carlos Ferrando; la cap del grup municipal d'ICV-EUiA, Quiteria Guirao i el cap del grup municipal la CUP, Xavier Safont-Tria. La delegació oficial i els representants de les diferents entitats mataronines van ser rebuts el divendres a la tarda per l'alcalde de Créteil, Laurent Cathala, i per diferents membres del consistori francès.

La participació mataronina a Créteil va servir per donar a conèixer a aquesta ciutat de la perifèria parisina, agermanada amb Mataró, l’esperit de la festa major de les Santes. A la jornada hi van participar els gegants, el Drac, la Momerota, les Diablesses, l'Àliga i els Capgrossos. La festa va començar a les deu del matí amb una "passada" de les figures per un dels carrers de la part antiga de la ciutat, Créteil Village, que va finalitzar davant la Maison des Anciens Combattants (l’antic Ajuntament). Per la tarda va tenir lloc la Gran Final a la plaça Salvador Allende. Entre d’altres activitats relacionades amb la cultura catalana va tenir lloc una actuació castellera i la desfilada de les comparses de les diferents associacions, entitats i centres socials de Créteil, el Drac, els Gegants, les Diablesses, la Momerota, i l'Àliga. Després de la desfilada, els participants i el públic van ballar una gran sardana amb la voluntat de simbolitzar l'agermanament i l'amistat de les dues ciutats. Tot seguit, es va celebrar un pic-nic als jardins del llac amenitzat per diversos grups. El fi de festa va estar marcat per un castell de focs acompanyat de música catalana i francesa.

Paral•lelament a la visita de la degelació mataronina, Créteil també ha organitzat una exposició de fotos de les Santes, que estarà oberta al públic fins al 28 de juny a la Maison des Arts.

domingo, junio 15, 2008

Tres españolas, premiadas como empresarias

Tres españolas, premiadas como empresarias

La primera edición de los premios tuvo lugar en Barcelona en febrero de 2007 y su objetivo fue dar credibilidad y visibilidad a las mujeres empresarias de India.

Tres empresarias españolas, Núria Basi (Armand Basi), Nani Marquina (Nani Marquina Disseny) y María del Pino Velázquez (Unísono), han recibido en Nueva York los premios IWEC (International Women's Entrepreneurials Challenge). Estos premios fueron creados en el año 2006 por la Cámara de Comercio de Barcelona conjuntamente con la Cámara de Comercio de Manhattan y la Federación de Cámaras de Comercio de India (FICCI FLO). El resto de las premiadas son empresarias de India o de Estados Unidos, y este año se han sumado también empresarias de África (Nigeria, Suráfrica y Kenia).

La primera edición de los premios tuvo lugar en Barcelona en febrero de 2007 y su objetivo fue dar credibilidad y visibilidad a las mujeres empresarias de India. La segunda edición se ha celebrado durante este mes de junio en Nueva York. El proyecto cuenta con el patrocinio de La Caixa.

El acto de entrega, celebrado en el Harvard Club de Nueva York y presidido por la presidenta de la Cámara de Comercio de Manhattan, Nancy Ploeger, y por la embajadora de Estados Unidos, Ruth A. Davis, contó con la asistencia de más de 300 personas.

viernes, junio 13, 2008

EDITORIAL 2008



EDITORIAL
5 de juny de 2008
LA DIFÍCIL TASCA DE SER PARES I EL PAPER DEL AVIS

Una de les experiències humanes més riques i apassionants és la de ser pares, quan els fills són desitjats i fruit de l’amor de la parella. Però, en aquest món que ens ha tocat viure no és fàcil ser pares. Avui dia és dóna el cas, massa sovint, que aquesta tasca està molt minvada a causa de les condicions laborals de l’existència moderna. Fa l’efecte que no se sàpiga que els fills necessiten del contacte gratificant i perllongat amb els seus pares. Cal trobar el temps necessari per escoltar-los, jugar amb ells, riure junts i explicar-los el perquè de les decisions que prenem sobre els seus horaris i comportaments.
Cal educar per a la llibertat i la responsabilitat, però educar. I això implica un diàleg constant amb els fills. És difícil i delicat, però no impossible.
Hi ha hagut períodes de la història en què una parella arribaven a ser pares i, només aplicant el que havien après dels seus pares, tot rutllava. Avui no. Els pares han d’estar a l’última i això és molt complicat. Han d’estar al dia en les noves tecnologies, han de lluitar amb la de les marques del calçat, de la roba........
Els pares són els primers en la transmissió de valors als fills, i a més, són insubstituïbles. Després hi hauria els germans més grans, la família en la seva amplitud, però sobretot els avis. El avis avui dia tenen molt protagonisme. Qui no recorda els seus avis? Qui pot oblidar el seu testimoni i la seva presència a la llar? Quans de nosaltres portem el seu nom com a signe de continuïtat i d’agraïment !
En el tema de la transmissió de valors, moltes de les coses que els pares diuen als seus fills que han de fer per ser bones persones i per saber anar pel món, en realitat no són idees originals seves, sinó que se les han copiat dels seus propis pares. Aquests, abans, desenvolupaven un paper important en la vida i en el creixement de la família. Fins i tot en edat avançada, seguien estant presents entre els fills, els néts i, de vegades, fins entre els besnéts.

En el present la situació ha canviat molt en la vida de les famílies. Els avis, molt sovint, no viuen amb els fills i els néts, però sí que hi tenen molta relació, ja que la seva ajuda és molt valuosa per a les famílies en la difícil conciliació de la vida laboral i la vida familiar. Als carrers de les nostres ciutats i als mitjans de transport podem veure molts nens i nenes amb les seves carteres escolars donant la mà a l’avi o a l’àvia. Els avis són un pou de saviesa pràctica. Però també ho són de molts valors: paciència, bondat, tendresa...... temps ! I tot això ho donen els avis als seus néts.
D’altra banda, l’escola és el segon agent en la transmissió de valors. El nen passa moltes hores i molts anys a l’escola. Els moviments especialitzats, els amics, els mitjans de comunicació, etc. Tots tenen la seva incidència en la formació de la persona.
Els pares solen dir que tenen dificultats a l’hora d’exercir l’autoritat. Des de l’escola ho confirmen, però també en destaquen d’altres com: el respecte a l’altre, la creativitat, la solidaritat...... El Dr. Francesc Torralba diu que < s’imposa la necessitat de tornar a recuperar el sentit de l’autoritat >. Com a expert i com a pare de família, pensa així, i diu que seria com la baula perduda en la formació de la persona i que l’han perdut els qui han d’educar: pares i mestres.
Sens cap dubte, els avis són un recurs molt valuós, cal fer, per tant, unes opcions coherents que permetin valorar aquest recurs de la millor manera possible. Són els testimonis d’una història personal i comunitària que continua vivint en el seu record i en la seva saviesa. Sota cap concepte han d’ésser exclosos del cercle familiar. A més, són un tresor que no podem arrabassar a les noves generacions.

ESTA ECHA POR UNA PERSONA MUY APRESIADA POR TODOS NOSOTRO GRACIA ANTONI

domingo, mayo 11, 2008

MATARO 2008




UN día de Informática con mi amigos de la Tercera Edad
en una residencia DE MATARÓ lo pasán muy divertidos un saludo para toda
la Tercera Edad ENCARNA

sábado, abril 26, 2008

Els ‘rodeños’ de Mataró


Els ‘rodeños’ de Mataró celebren la seva trobada al teatre Monumental

La catorzena edició de la festa compta amb la participació de Casa de Andalucía, Sabor Andaluz i l’Hermandad Cultural Harmonia

per capgros.com - 26/04/2008 10:34 (28 lectures)

Una de les actuacions de l'edició passada
El teatre Monumental acull diumenge, dia 27, la catorzena trobada de “rodeños” andalusos a Mataró, que comptarà amb les actuacions organitzades per Casa de Andalucía, Sabor Andaluz i l’Hermandad Cultural Harmonia. En acabar, els participants sortiran cap a Terrassa per dinar amb altres compatriotes. A més, aquest dissabte dia 26 se celebrarà a l'Ajuntament una recepció oficial a l’alcaldesa de La Roda.

jueves, abril 17, 2008

UN SALUDO PARA TODAS LAS MADRES



Un hombre quiere a su amor más que a nadie, a su esposa mejor que a nadie, pero a su madre más tiempo que a nadie.

La mano que mueve a la cuna es la mano que manda en el mundo (W.S. Ross).

Dios no podía estar en todas partes a la vez, y por eso creó a las madres.

Una madre no es una persona en la que pueda apoyarse, sino una persona que hace que no necesite apoyarse en nadie.

Cuando se es madre, nunca se está sola en sus pensamientos. Una madre siempre deber pensar por doble - una vez por ella y otra por su hijo.

De todos los derechos de una mujer, el más grande es ser madre.

Mi madre fue la mujer más bella que jamás conocí. Todo lo que soy, se lo debo a mi madre. Atribuyo todos mis éxitos en esta vida a la enseñanza moral, intelectual y física que recibí de ella. (George Washington).

El amor de madre es el combustible que le permite a un ser humano hacer lo imposible (Marion C. Garretty).

CIRERA IMFORMATICA



ESTAS PERSONAS SÓN DE LOS CURSOS DE IMFORMATICA PASAN UN RATO MUY AGRADABLES

lunes, marzo 24, 2008

COMEDOR PARA LA ESCUELA CIRERA



El nou menjador escolar del CEIP Cirera triplicarà el nombre de places

L'espai s'ubicarà en un nou edifici annex que s'ha començat a construir aquesta setmana i que estarà enllestit al juliol

per Judith Vives - fotos R. Gallofré - 05/02/2008 10:36 (333 lectures)

Espai que ocuparà el nou menjador
El CEIP Cirera comptarà a partir del curs vinent amb un nou menjador escolar que triplicarà la capacitat de l’espai actual. El Servei d’Obres i Manteniment ha iniciat aquesta setmana les obres de construcció d’un edifici annex a l’escola, situada entre l’avinguda del Corregiment i el carrer del Torrent de la Pólvora. En aquest edifici, que ocuparà una superfície de 309,69 metres quadrats, a banda del menjador i la cuina, també s’hi habilitarà una sala polivalent per a ús de l’AMPA de l’escola així com uns magatzems i vestidors pel personal de manteniment. Les obres, que s’allargaran cinc mesos, estaran enllestides el proper mes de juliol. Simod Control SL és l’empresa encarregada d’executar les obres pressupostades en 399.390 euros.

La directora del centre, Montse Noè, destaca la importància que té per l’escola la construcció d’aquest nou menjador que ha estat llargament reivindicat. "L’actual menjador es va ubicar a la casa del conserge però l’escola ha anat creixent i ara ja no hi caben els nens", explica Noè, que recorda que aquest nou espai "fa molt de temps que es demana". El nou menjador, amb capacitat per a 158 infants, triplicarà la cinquantena de places actuals.

El nou edifici es construirà a la primera plataforma del pati, a la zona d’accés al centre des de l’avinguda del Corregiment. Per això s’aprofitarà l’espai ocupat fins ara pel sorral de P3, que es desplaçarà a la part inferior del pati. Tot i que inicialment es van valorar altres alternatives com ara construir el menjador dins l’edifici actual, finalment es va optar per una nova construcció.

L’edifici, el projecte del qual es va aprovar en junta de Govern l’octubre del 2007, disposarà d’un porxo cobert que s’encararà a l’entrada de l’escola. Des d’aquest porxo es podrà accedir de forma independent al vestíbul i a la sala de l’AMPA. Aquesta sala també es farà servir, segons explica la directora, com a menjador dels mestres. Des del vestíbul també es podrà accedir als menjadors d’infantil i de primària. La cuina, per la seva banda, també tindrà un accés independent connectat amb la zona d’aparcament.

sábado, marzo 22, 2008

SEMANA SANTA 2008 MATARÓ




La Processó general marca el punt culminant de Setmana Santa

La segona representació de La Passió, la sortida dels armats i el primer certamen de música confrare també centren la recta final de la festa
per capgros.com - fotos Santi Flores - 20/03/2008 12:27 (513 lectures)




Els Armats de Mataró
Representació de La Passió
Una imatge de la processó general de l'any passat
Més de 40.000 persones, si se segueix la tònica habitual dels darrers anys i la meteorologia no fa la guitza, s’aplegaran aquest divendres, dia 21, als carrers del centre de la ciutat per assistir a la Processó general de Setmana Santa. Es tracta de l’acte més emblemàtic de la festivitat
mataronina, un esdeveniment massiu en què hi participen prop de 2.000 persones de totes les confraries i germandats de la ciutat, i que converteix la Setmana Santa local en una de les més espectaculars de tot Catalunya. Però la Processó general, que sortirà a 2/4 de vuit de la plaça de Santa Maria, no serà l’única ni molt menys d’aquest cap de setmana llarg. L’activitat comença avui dijous amb la recollida de la Bandera i la Desfilada dels Armats, que partirà de la Muralla de la Presó
Els Armats també representaran per segon i últim cop enguany l’obra La Passió, al Pati de la Presó, a 2/4 de 10 de la nit, al Pati de la Presó. Mentrestant, a Cerdanyola, a partir de les vuit de la tarda i des de la parròquia Maria Auxiliadora, s’iniciarà la Processó de Dijous Sant, organitzada per la Confraria de la Verònica i les Germandats dels Nazarenos i de la Esperanza. La principal absència de Dijous Sant és la Processó Nit de Silenci, una de les més tradicionals de la ciutat, que enguany s'ha hagut de suspendre per manca de quorum
Tampoc es va poder celebrar ahir dimecres el Via Crucis del barri de Cerdanyola, en aquest cas per culpa de la pluja. Els seus participants van optar per fer-lo a l'interior de la parròquia Maria Auxiliadora. Per als més matiners,
el Via Crucis de divendres, organitzat per la Confraria del Sant Crist de la Puríssima Sang, s’inciarà a 2/4 de 8 del matí des de la plaça de Santa Maria. La comitiva pujarà fins al cementiri dels caputxins i seguirà les seves passes fins tornar a la basílica mil·lenària. La darrera processó tindrà lloc dissabte al barri dels Molins. Es tracta de la tradicional Processó del Silenci que organitza cada any la Confraria de la Soledat i el Sant Sepulcre.
Certamen de música confrareL’acte que tancarà la Setmana Santa d’enguany és precisament una de les novetats d’aquesta edició de la festivitat. Es tracta del primer certamen de música confrare, que tindrà lloc diumenge dia 23 cap a les dotze del migdia a la plaça de Can Tuñí.
L’organitza la Germandat dels Nazarenos i pretén vehicular l’important moviment que hi ha a la ciutat al voltant d’aquesta música de Setmana Santa. A Mataró hi ha cinc bandes dedicades a la música confrare que reuneixen prop de 200 mataronins. Com explica Jordi Merino, membre de la Comissió de Setmana Santa, les bandes “són per a molta gent la porta d’entrada a les confraries i germandats”.
certamen, que neix de manera modesta però que vol convertir-se en una tradició, com ja ho és la matinal de saetas, també serveix per omplir un buit històric: el Diumenge de la Resurreció, un dels dies més importants a nivell religiós, estava orfe d’actes a Mataró.
La segona representació de La Passió, la sortida dels armats i el primer certamen de música confrare també centren la recta final de la festa

Més de 40.000 persones, si se segueix la tònica habitual dels darrers anys i la meteorologia no fa la guitza, s’aplegaran aquest divendres, dia 21, als carrers del centre de la ciutat per assistir a la Processó general de Setmana Santa. Es tracta de l’acte més emblemàtic de la festivitat mataronina, un esdeveniment massiu en què hi participen prop de 2.000 persones de totes les confraries i germandats de la ciutat, i que converteix la Setmana Santa local en una de les més espectaculars de tot Catalunya.
la Processó general, que sortirà a 2/4 de vuit de la plaça de Santa Maria, no serà l’única ni molt menys d’aquest cap de setmana llarg. L’activitat comença avui dijous amb la recollida de la Bandera i la Desfilada dels Armats, que partirà de la Muralla de la Presó. Els Armats també representaran per segon i últim cop enguany l’obra La Passió,
Pati de la Presó, a 2/4 de 10 de la nit, al Pati de la Presó. Mentrestant, a Cerdanyola, a partir de les vuit de la tarda i des de la parròquia Maria Auxiliadora, s’iniciarà la Processó de Dijous Sant, organitzada per la Confraria de la Verònica i les Germandats dels Nazarenos i de la Esperanza. La principal absència de Dijous Sant és la Processó Nit de Silenci, una de les més tradicionals de la ciutat, que enguany s'ha hagut de suspendre per manca de quorum. Tampoc es va poder celebrar ahir dimecres el Via Crucis del barri de Cerdanyola, en aquest cas per culpa de la pluja. Els seus participants van optar per fer-lo a l'interior de la parròquia Maria Auxiliadora. Per als més matiners, el Via Crucis de divendres, organitzat per la Confraria del Sant Crist de la Puríssima Sang, s’inciarà a 2/4 de 8 del matí des de la plaça de Santa Maria. La comitiva pujarà fins al cementiri dels caputxins i seguirà les seves passes fins tornar a la basílica mil·lenària. La darrera processó tindrà lloc dissabte al barri dels Molins. Es tracta de la tradicional Processó del Silenci que organitza cada any la Confraria de la Soledat i el Sant Sepulcre. Certamen de música confrareL’acte que tancarà la Setmana Santa d’enguany és precisament una de les novetats d’aquesta edició de la festivitat. Es tracta del primer certamen de música confrare, que tindrà lloc diumenge dia 23 cap a les dotze del migdia a la plaça de Can Tuñí. L’organitza la Germandat dels Nazarenos i pretén vehicular l’important moviment que hi ha a la ciutat al voltant d’aquesta música de Setmana Santa. A Mataró hi ha cinc bandes dedicades a la música confrare que reuneixen prop de 200 mataronins. Com explica Jordi Merino, membre de la Comissió de Setmana Santa, les bandes “són per a molta gent la porta d’entrada a les confraries i germandats”. El certamen, que neix de manera modesta però que vol convertir-se en una tradició, com ja ho és la matinal de saetas, també serveix per omplir un buit històric: el Diumenge de la Resurreció, un dels dies més importants a nivell religiós, estava orfe d’actes a Mataró.